Filebot Screenshot
Filebot Screenshot

Hernoemen van series via Filebot

Ik was al heel blij met Filebot, omdat het super goed werkt voor het automatisch downloaden van ondertitels. Maar Filebot kan meer dan alleen maar ondertitels downloaden. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om automatisch je series te hernoemen. Dit kan handig zijn voor als je bijvoorbeeld series download via RSS feeds. Hierdoor krijg je veel verschillende bestandsnamen.

Om Filebot te kunnen draaien dien je de volgende pakketten te installeren via de missilehugger.com repo (zie: Community Pakketbronnen).

Als eerste dien je een SSH verbinding naar je NAS te maken. Wanneer je bent ingelogd dan voer je bijvoorbeeld het volgende uit:

filebot -rename /volume1/video/Series/Serienaam/Seizoen/

De locatie moet natuurlijk aangepast worden naar de locatie waar de serie staat die jij graag aan wilt passen.

Filebot zal nu de afleveringen analyseren en de resultaten proberen te matchen aan de database van The TV Database. Zo is de kans klein dat er verkeerde hits gevonden zullen worden, en zal een eventuele titel van een aflevering er ook direct bijgezet worden. Makkelijker dan dit kunnen ze het naar mijn weten niet maken.

Helaas is er geen grafische GUI beschikbaar. Hierdoor is verbinden via Putty en het commando uitvoeren de enige oplossing.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

2 comments

 1. Wat voor files krijgt je dan precies? wordt de scene naam dan niet aangepast? want dat geeft juist problemen met subs.

 2. Ik wijzig het formaat in mijn series altijd naar: s00e00.
  Dus met een Kleine “s” en een Kleine “e”.
  FileBot maakt er een Grote letter van, dus een “S” en een “E”.
  Ook als ik het formaat invul met Kleine letters maakt FileBot er toch grote letters van.
  dat wil ik NIET.

  Hoe moet ik dat weinigen ???

  Alvast dank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*