Nu beschikbaar: Synology Cloud Sync Decryption Tool

Het is mogelijk om je bestanden te uploaden naar verschillende Cloud oplossingen. Een goede manier natuurlijk om een backup te maken van je bestanden. Veel mensen met een NAS gebruiken deze juist voor het ontwijken van de bestaande cloud-oplossingen zoals Google Drive, Box, Dropbox en OneDrive. Daarom biedt Synology de mogelijkheid bestanden die geüpload worden vanaf de NAS te encrypten. Hierdoor zijn je bestanden voor een derde met toegang tot je cloud-opslag onbruikbaar.

Maar mocht het nu fout gaan met je NAS, dan heb je dus eigenlijk niets meer. Want met de NAS kan je de bestanden decrypten. Dat is toch wel iets om even over na te denken wanneer je dit instelt. Gelukkig heeft Synology daar ook zelf over nagedacht, en daarom is er nu de Cloud Sync Decryption Tool beschikbaar. Het betreft een command line tool, die je op een Windows of Linux systeem vanaf de prompt kunt draaien. Hierbij kan je decrypten met een .pem file of het wachtwoord dat je het ingesteld voor het versleuten.

Hoe de tool precies werkt kun je lezen in de FAQ (Frequently Asked Questions) op de Synology-website. De tool is te downloaden via de Synology Download Pagina.

Dus mocht je ooit tegen het probleem aanlopen dat je jouw bestanden niet meer kunt benaderen omdat je NAS het niet meer doet, dan is deze tool dus de oplossing.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*