Synology2019 #3

In Synology2019 #1 en Synology2019 #2 is dit het laatste nieuwsbericht over het Synology 2019 Utrecht event.

Presto File Server
Met Presto File Server is het mogelijk om over het Synology SITA protocol grote hoeveelheden data te versturen naar een andere locatie, bijvoorbeeld aan de andere kant van de wereld.
Synology kwam tijdens het event met indrukwekkende cijfers, waar een normale FTP/HTTP verbinding tussen de kantoren in Taipei en Dusseldorf rond de 2,5Mbps zit komt het Synology SITA protocol tot 171Mbps.

Deep Video Analytics
Deep Video Analytics kan bijvoorbeeld mensen of voertuigen herkennen en hier de focus op leggen tijdens het afspelen van opgenomen camera beelden.
In een nieuw aangekondigd product, de Synology DS1419dva NAS, zit een Nvideo Geforce GTX videokaart om voor de rekenkracht te zorgen wat voor Deep Video Analytics benodigd is.

SRM
Zoals in een eerder nieuwsbericht besproken is SRM 1.2 uitgekomen voor de MR2200ac Mesh Router en de RT2600ac Router.
Met beide routers is het nu mogelijk om WPA3 beveiliging voor draadloze netwerken in te stellen. De Synology Routers zijn één van de eerste apparaten die deze instellingen beschikbaar maken.

In SRM 1.2 komt een nieuwe applicatie beschikbaar genaamd “Safe Access” waardoor het bezoeken van internet websites veiliger wordt door bijvoorbeeld de koppeling met Google Safe Browsing.

Siri Shortcuts
Met de release van iOS 12 door Apple is het mogelijk om Siri Shortcuts te maken. Een vraag stellen aan Siri waarmee geinstalleerde apps acties uitvoeren.
Met SRM 1.2 op een Synology Router, de DS Router app en Siri Shortcuts wordt het mogelijk om gast toegangscodes aan te maken via Siri door bijvoorbeeld tegen Siri “We hebben gasten” te zeggen. Siri Shortcusts in combinatie met DS Router creeren dan een QR-code welke de gasten kunnen scannen om te verbinden met Wifi.

Next Generation SRM
Synology heeft een aantal toekomst plannen voor SRM ook uit de doeken gedaan.
Op de planning staat het toevoegen van VLAN functionaliteit, een uitgebreider Dashboard en Layer-7 Firewall.

Uiteindelijk is de doelstelling van Synology om een Alles-in-1 netwerk oplossing te bieden voor zakelijke doeleinden. Zeker met de toevoegingen van VLAN’s en een geadvanceerdere Firewall is Synology goed op weg.

About Marc

Ik beschik over een DS918+ met 4x 4TB, 16GB ram en 2x Intel 600p 256GB ssd's voor caching. Off-site backups worden gedaan op STACK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*