Selfoss
Selfoss

Selfoss, je eigen RSS Feed reader

Eens in de zoveel tijd loop ik alle third-party packages eens door om te zien of daar iets nieuws tussen zit. Mijn oog is vandaag gevallen op Selfoss. Misschien is dit een pakket wat er al langer instond maar wat mij eerder nog niet opgevallen was.

Ik ben jaren een Feedly gebruiker geweest, maar na het idee hier voor een bepaalde gedeelte een betaalde oplossing te maken ben ik verder gaan kijken. De opvolger van Feedly voor mij was Digg. Goede reader voor op Android en PC, maar ik vond het niet leuk dat ik steeds berichten voorgeschoteld kreeg die ik zelf niet gekozen had op het moment dat ik de applicatie opende.

Er is ook een Android client beschikbaar

Er is ook een Android client beschikbaar

Nu kwam ik de package tegen in de Synocommunity, en direct geïnstalleerd, en moet zeggen dat het even puzzelen was. Toch wel weer leuk dat ik mijn NAS nu ook voor dit in kan zetten. Steeds meer dingen verhuizen naar mijn NAS, zodat het steeds minder uitmaakt achter welke PC ik zit of welk apparaat ik in mijn handen hou!

Na het installeren moet je nog het één en ander doen en is het wel handig als je wat shortcuts uit je hoofd leert.  Meer informatie kan je op de website van Selfoss vinden. Een handige handleiding om er mee aan de slag te gaan kan je vinden op de website van Andy Sylvester. Hier heb ik in ieder geval de oplossing gevonden om een wachtwoord te zetten op het account zodat niet iedereen mijn berichten op gelezen kan zetten, en dat alleen ik toegang heb tot de feeds die ik ingesteld heb.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*