Synology2019 #2

In Synology2019 #1 hebben we DSM 7.0 en een aantal partners besproken welke tijdens het event aan bod kwamen. In deel 2 gaan we verder met de nieuwe functionaliteiten binnen DSM 7.0.

HDD Failure Protection
In DSM 7.0 komt een functionaliteit genaamd “HDD Failure Protection”. Hiermee is het mogelijk om te voorspellen door middel van Machine Learning wanneer een harde schijf defect raakt. Wanneer de Synology dit opmerkt en de schijven in RAID/SHR staan zal de Synology zelf de parity-schijf gaan gebruiken als volwaardige schijf. Er zal een waarschuwing in DSM te zien worden waarin staat dat er een schijf defect aan het raken is en de parity-schijf het nu heeft overgenomen. De beheerder kan op dat moment de defecte schijf vervangen zonder dat er veel downtime nodig is.
De nieuwe schijf zal door middel van “Rapid Rebuilding” snel weer in de RAID/SHR opgenomen worden.

CMS
Met CMS is het mogelijk om meerdere Synology apparaten van uit 1 NAS aan te sturen en te beheren. In DSM 7.0 wordt het mogelijk om maximaal 10.000 Synology apparaten binnen CSM te koppelen.

Directory Server
Synology komt met een eigen versie van Active Directory genaamd Directory Server. Dit zodat bedrijven hun huidige Active Directory servers kunnen verplaatsen naar de Synology en kosten kunnen besparen.
Aan de Synology Directory Server zijn geen kosten verbonden. Directory Server ondersteunen GPO’s, Roaming profiles en nog veel meer.
Ook is het mogelijk om een RODC (Read-Only Domain Controller) op te zetten voor bijvoorbeeld kleine locaties.

Active Backup
Zoals in een ander artikel beschreven komt Synology met een aantal “Active Backup” producten waarmee backups te maken zij van VM’s, Windows servers en PC’s. Ook zijn er pakketten om backups te maken van  Google G-Suite en Microsoft Office 365. De ideale backup strategie volgens Synology is in onderstaande foto aangegeven.

Synology Drive
Met Synology Drive kunnen op verschillende plekken de data in “sync” worden gehouden. Er zal een nieuwe versie van Synology Drive voor DSM komen waarmee het mogelijk wordt om de data tussen 2 Synology apparaten in sync te houden. Dit kan op dit moment nog niet.
Ook is aangekondigd dat Synology Cloud Station stop. Er komen updates voor tot eind 2020 en in 2021 krijgt Cloud Station de status “End-of-Life” en wordt het uitgefaseerd.

Collaboration
Met Drive, Chat, MailPlus en Calendar is er al goed ingezet op het gebied van Collaboration. Er komt een vijfde pakket in deze reeks bij, Contacts.
Hiermee is het mogelijk om een goed overzichtelijk adresboek op te zetten om binnen bedrijven te gebruiken.

 

Tot zo ver deel 2 ! Hou de website in de gaten voor het volgende en laatste deel!

About Marc

Ik beschik over een DS918+ met 4x 4TB, 16GB ram en 2x Intel 600p 256GB ssd's voor caching. Off-site backups worden gedaan op STACK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*