DSM 6.0 Beta beschikbaar voor download
DSM 6.0 Beta beschikbaar voor download

DSM Beta 6.0 is beschikbaar voor download

De nieuwste DSM versie kan nu gedownload en geïnstalleerd worden op onze NAS. Let wel op dat het hier een beta betreft en dat nog niet alles hoeft te werken zoals je zal verwachten. Installeren doe je ook volledig op eigen risico, dus denk goed na of je niet liever wilt wachten op de final versie die over een paar maanden beschikbaar zal komen. In de afgelopen tijd is de nieuwste DSM versie al eens aangehaald in een bericht, maar we hopen meer te kunnen vertellen in de aankomende tijd. Ik ben in ieder geval met de download begonnen en hoop snel jullie de eerste resultaten te laten weten.

Let met beta software wel goed op. Je installeert en gebruikt de software op eigen risico en vaak is beta software niet geschikt om in productie te draaien. Het is dus misschien beter op een aparte NAS de beta te installeren.

De release notes zijn een beetje te lang om op de website op te nemen, daarom een link zodat je zelf eens rustig door kan nemen wat DSM 6.0 Beta voor vernieuwingen brengt. Op deze zelfde pagina kan je ook de downloads starten. Wat direct opvalt op de downloadpagina is dat er nu een Cloud Station Drive en Cloud Station Backup wordt aangeboden. We gaan hier binnenkort meer over vertellen! Zie je iets in de release notes waar je meer over wilt weten dan zien we dat graag terug in de comments. We proberen de “aangevraagde” onderwerpen er als eerste uit te pikken.

Test je goed mee en geef je Synology feedback over alles wat je tegenkomt, dan maak je kans om ook nog een DS215J te winnen. Voor alle testers onder de MySynology.nl lezers ben ik zeer benieuwd wat jullie als feedback gaan indienen en wat jullie denken over de nieuwe functionaliteit van Synology DSM 6.0.

CHECK VOOR MEER INFO!!!

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

19 comments

 1. Ik zie dat er Snapshotting in gaat zitten , jammer dat dat alleen op niet op mijn 214+ kan 🙁

 2. LET OP: voor installeren Surveillance Station uitzetten of de-installeren, anders kun je het hele proces opnieuw starten!

 3. Ronald,
  Ik waardeer je email nieuwsberichtjes maar vind het heel storend dat je als afzender GIMP magazine hebt staan. Kun je daar misschien iets aan doen?

  • Beste Ed, Ik snap je reactie niet helemaal, maar omdat het niet direct op het onderwerp van deze post valt heb ik je een email gestuurd. Mogelijk dat we daar even kunnen kijken wat er precies mis gaat.

 4. Als je de nieuwe Cloud Station Drive (opvolger van Cloud Station) wilt installeren, gebruik dan een zelfde soort installer als voor Cloud Station, dus .exe als je .exe hebt gebruikt of .msi als je dat eerder gebruikte. Het installatieprogramma zal een foutmelding geven als je .msi wilt updaten met .exe en andersom!

 5. Jammer dat je niet alleen de beta’s van de packages, zoals Video station e.d. kan uitproberen. Daar m’n DS215+ gebruikt wordt als productie- en prive backup machine vind ik het te gewaagd om mijn hele data collectie te riskeren voor het uitproberen van DSM6.0..

  Is er toevallig iets bekend over snelheidswinst bij overdracht? Desk-To-Disk, Binnen dezelfde disk, AFP, etc.? Mijn DS215+ komt niet echt over de 60MB/s heen namelijk bij Disk-to-disk overdracht tussen twee basic schijven.

 6. Valt er nog iets te stellen wanneer het ‘veilig’ is om deze beta te installeren? Dat het een en ander niet vlekkeloos werkt vind ik geen probleem. Ik wil alleen niet al mijn data het een op andere moment kwijt zijn. Kunnen wij bijvoorbeeld spreken dat in Januari, na 3 maanden Beta, deze ‘veilig’ genoeg is? 🙂 Ben stiekem heel erg benieuwd.

  • Je krijgt een standaard upgrade melding wanneer het veilig is om deze beta versie te installeren. Kwa tijd is het mogelijk te zeggen. Meestal na een paar maanden, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van wat ze vinden tijdens de beta.

 7. DSM 6.0 zou niet beschikbaar komen voor de xx13 modellen. Is dat nog steeds het geval?

  • DSM 6.0 komt zeker wel beschikbaar voor XX13. Kijk maar in de release notes in het artikel. Je zult alleen wel zien dat niet alle features ondersteund worden op de pas 2 jaar oude hardware.

   • Ik heb al mijn ‘beklag’ gedaan bij Synology over het niet beschikbaar zijn van Mailplus en Mailplus Server, Docker DSM en Snapshot & Replication op de 13+ modellen. Zoals Ronald aangeeft zijn die modellen pas twee jaar oud en voor verschillende daarvan zijn er tussentijds geen nieuwe (lees: 14+) modellen geweest. Bovendien zijn de apparaten zo goed dat je ze echt niet na 2 jaar al gaat vervangen!
    Misschien gaan ze wel overstag, dat zijn ze ook gegaan bij DSM 5.2 dat in eerste instantie niet beschikbaar zou komen voor de 10-serie.

 8. Ik heb sinds de upgrade naar DSM6bèta veel problemen met inloggen vanaf mijn PC.
  Eerst kon ik wel inloggen, maar vervolgens alleen met root en dat nu ook niet meer.
  Kan de webservices en DSM nog wel bereiken vanaf smartphone/tablet.
  Ook wel bekend als white-screen-of-death maar ik heb (nog) geen oplossing, al wel een ticket aangemaakt bij Synology.
  Verder is mijn DS214play al 1,5 dag aan het re-Synchronizen en kan ik tot nu toe 2 shared-folders niet benaderen.

  Dus de waarschuwing bovenaan is zeker op zijn plaats!

 9. Met de nieuwe DSM zouden ook DS software voor de Apple TV 4 uitkomen volgens de geruchten dus bijvoorbeeld DS Video.

 10. Waarom zie ik icoon webservices niet in mijn toepasinggen. Ik heb dsm 6.0. Mis ik wat of is dit nog in ontwikkeling

 11. web station heet het

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*