Router instellen in Bridge Modus

Mysynology.nl kan haast niet wachten tot de aangekondigde Synology Router RT1900ac ook in Nederland zal worden geïntroduceerd. Hoewel we deze week gehoord hebben dat het wel najaar 2015 wordt voor de router naar Europa komt, al vast maar deze post over de zg. Bridge Modus van de modem/router, die je van je internetprovider in bruikleen hebt. Wat hier beschreven is kan uiteraard ook gebruikt worden voor andere routers.

Modem
Een modem is het apparaat dat ervoor zorgt dat het internetsignaal van je provider je huis in komt. Wanneer je één PC in je huis hebt staan dan is dit voldoende. Met meer dan één apparaat heb je een probleem. Providers leveren dan ook vaak een modem/router.

Router
Een router zit in hetzelfde apparaat als het modem (heet dan modem/router) of wordt geplaatst achter het modem. De router zorgt ervoor dat elk apparaat in je thuisnetwerk een eigen IP-adres krijgt en dat de apparaten met elkaar kunnen communiceren. Routers zijn tegenwoordig ook vaak voorzien van WiFi-mogelijkheden.

De Synology Router is geen modem. Je hebt naast de Synology Router een extra apparaat nodig. 

Om de Synology Router te kunnen gebruiken moet als eerste de WiFi van de modem/router worden uitgeschakeld. Als voorbeeld gebruiken we de door Ziggo en UPC veel gebruikte Cisco EPC3925 modem/router. We gaan van die modem/router een ‘modem only’ maken.

 • Zorg er voor dat je bedraad toegang hebt tot je modem/router en toets het IP-adres. Als je dat niet gewijzigd hebt is dat standaard 192.168.1.1
 • Na het intoetsen van je gebruikersnaam en wachtwoord ga je naar Wireless > Radio Settings > Disable klikkenDisable Radio
 • Vervolgens klik je Administration en wijzigt ‘Router Mode’ in ‘Bridged Only’Bridge
 • Alles opslaan en je modem/router is in feite een ‘eenvoudig’ modem geworden

Als je nu je Synology Router (maar dat kan natuurlijk elke andere router zijn) aansluit op je modem kun je vanaf nu die gebruiken om je internetverkeer in je huis te distribueren.

Tip: om niet alle apparaten weer opnieuw in te hoeven stellen is het wel handig om je thuis-LAN dezelfde IP-range te geven als voorheen op je modem/router. In het voorbeeld dus 192.168.1.1. Verder kun je voor je WiFi weer hetzelfde SSID en wachtwoord gebruiken zodat ook je mobiele apparaten zonder hapering contact maken met je netwerk.

 

About Egbert

Van een CS407 via een DS410j inmiddels eigenaar van een DS1513+ met DX513 uitbreiding. Voorlopig meer dan voldoende ruimte voor DVD's, films, muziek en mijn andere hobby fotograferen. Beheer via CMS ook andere diskstations.

13 comments

 1. Ik had ook gehoopt deze week wat te horen over de router….

 2. Augustus staat er… zucht weer een paar maanden wachten: http://www.cnet.com/products/synology-rt1900ac/

 3. werkelijk onbegrijpelijk dat er geen link aggregation word ondersteund.

 4. Link aggregation op de router bedoel je Mark? In DSM 5.2 worden verschillende soorten link aggregation ondersteund, ook als de switch die niet actief onderteunt.

 5. Ben benieuwd naar de CPU die er in komt. Geschikt voor SABNZBD bijvoorbeeld? Mooie combi met de USB 3.0 dan!

 6. Ik wil graag de WiFi van de modem/router blijven gebruiken, maar EZ-internet meldt dan dat er twee routers in mijn netwerk actief zijn. Ik kan nergens vinden hoe ik de DS in brugmodus kan zetten, want dat is toch wat ik daarvoor moet doen?

 7. De DS kan niet in bridge mode gezet te worden dat doe je alleen met je modem/router. Zoals beschreven wordt die weer een ‘ouderwets’ modem terwijl wat je er achter zet dan een geavanceerdere router kan zijn dan die simpele ingebouwde.
  Ik heb gezien dat bij EZ-internet bij mij idd ook een dubbele router wordt ontdekt terwijl ik die niet heb, maar waarom zou je EZ-internet gebruiken als je veel makkelijker contact kunt leggen met QuickConnect en/of Externe Toegang?
  Sinds Synology gebruikt maakt van deze beide mogelijkheden gebruik ik EZ-internet niet meer.

 8. Dank je voor de omschrijving, Egbert. Ik ga dat volgende week proberen! Bedankt voor de tip gisteren op het Synology Event!

 9. Helaas, Ziggo is zo slim geweest de mogelijkheid om het Cisco modem zèlf in de bridge-modus te zetten, op ‘grijs’ te zetten. Je kan er dus helaas niet bij als gewone gebruiker. Wordt toch even Ziggo bellen, vrees ik.

  • Ik ben in het ‘gelukkige’ bezit van een UPC/Cisco-modem waarin ik nog wel het e.e.a. zelf kan doen. Wat je beschrijft herken ik, bij mijn broer, ook Ziggo (van voor de fusie) kan ik ook niks in zijn modem veranderen!

 10. Op zich kan ik best veel veranderen en aanpassen. Maar helaas precies dat niet. Ga zo maar even met Ziggo bellen. Bedankt voor de tip anyway.

 11. Mijn ziggo modem staat al in bridge modus. Maar nu ik de synology router aansluit heb ik geen internet.
  Welke instellingen moet ik via het netwerkcenter instellen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*