Synology Event 2016

Jullie zijn van ons gewend dat we vrijwel direct op nieuwigheden van en bij Synology melding maken. Als het nieuws weinig nieuws bevat is het wel lastig om er dan een enthousiast verhaal van te maken. Wij kiezen er dan voor om over de nieuwe producten te bloggen op het moment dat ze beschikbaar zijn.

DSM 6.0

De meeste wijzigingen t.o. van DSM 5.2 zijn (beperkte) verbeteringen. Er zal een 64-bits-versie gaan verschijnen, maar dat zal voor de meeste van ons niet van toepassing zijn. Onze machines zijn nog niet uitgerust met een  64-bits processor.

Is er dan niets te melden? Natuurlijk is dat er wel. Zo zal Cloud Station verder worden gefinetuned met mogelijkheden als beter versiebeheer en een duidelijker verschil tussen de verschillende Cloud-apps op je DS.

 

intelliversioning-synology_0

Synology’s “Intelliversioning” algoritme laat je alleen de belangrijkste versies van ieder bestand bewaren, in plaats van eenvoudigweg alleen de nieuwste, niet noodzakelijkerwijs de belangrijkste versie. (afbeelding: Synology)

 

Verder komt Synology met een e-mailclient die wel erg veel op Gmail lijkt. Bij de demonstratie leken er een paar zaken te zijn die wellicht voor jullie als gebruikers van belang zouden kunnen zijn, maar we kunnen dat pas echt zeggen als we de applicatie hebben kunnen installeren en testen.

 

mailplus-synology

Synology’s MailPlus is een persoonlijk op de cloud gebaseerde e-mailservice. (afbeelding: Synology)

Verder zal Synology de Docker-technologie verder ontwikkelen, waarmee ook virtuele omgevingen voor de gebruikers kunnen worden aangemaakt. Daardoor lijkt het alsof zij hun eigen DS hebben draaien.

De bèta-versie van DSM 6.0 is in oktober 2015 te verwachten.

Synology Router RT1900ac

 

RT1900AC_1-410x231

Synology RT1900

De lang verwachte router komt er nu dan toch echt aan! Zoals eerder gezegd: wij van synology.nl kunnen haast niet meer wachten. Zodra we hem hebben kunnen testen zullen we jullie daarvan uiteraard berichten. Wel is ons door Synology bevestigd dat de prijs rond de € 150 zal liggen. Niet helemaal duidelijk is of dat incl. btw is, maar dan nog ligt de prijs op een zeer concurrerend niveau.

 

About Egbert

Van een CS407 via een DS410j inmiddels eigenaar van een DS1513+ met DX513 uitbreiding. Voorlopig meer dan voldoende ruimte voor DVD's, films, muziek en mijn andere hobby fotograferen. Beheer via CMS ook andere diskstations.

2 comments

 1. Ik was veel meer geinteresseerd in de cloud sync en verbeterde backup functionaliteit, dan de door jullie beschreven punten hier.
  Voor (semi-)bedrijfsmatige toepassing vind ik Synology nog altijd het beste toepasbaar als backup mechanisme, of als files-server.
  De presentatie over de failover, uitwijk en backup/restore mechanismes in DSM6.0 vond ik dan ook veel interessanter.

  Ik vond de presentatie van de mail client amateuristisch. Erg volwassen leek het product ook niet, zelfs niet voor een eerste versie. Misschien leuk voor je eigen mail domain, om dan een goede mail client geintegreerd te hebben, maar er werd gedaan alsof het voor bedrijven heel interessant is. Tja, misschien als low-cost oplossing in plaats van MS-outlook, maar zodra je een beetje wat wilt kunnen met je mail en helemaal wanneer je een agendafunctionaliteit nodig hebt, dan voldoet het allemaal niet meer. Ik vraag me ook af of er goede spamfilters en virusscan mogelijkheden zijn met plugins. Vitaal van belang voor bedrijfsmatige toepassingen.
  Maar goed, hopelijk komt er op termijn (veel) meer bij. Als er een geintegreerde suite ontstaan met de Notes applicatie, mail en agenda, dan kan het nog wel wat worden 🙂 Voor nu is het hooguit interessant voor een particulier iemand die een eigen mail domeintje wil hebben.

  Docker vond ik wel gaaf, maar de toepasbaarheid vind ik beperkt. Of ik heb het totaal niet begrepen 🙂

  Ik heb even met de router mogen spelen. Mooi apparaatje. Uitgeklede versie van DSM6 eigenlijk, met wat speciale apps voor … nou ja, relevant voor een router 🙂 Ik had ook het idee dat je met een goede externe storage er al bijna een volwaardig NAS van kan maken. Het apparaat zag er ook gewoon mooi uit qua vormgeving. Hoewel dat vrij irrelevant is voor een router, ik wil zo’n ding helemaal niet kunnen zien 🙂 Maar… voor wie het boeiend vind, mooi apparaat.

  Verder was ik eigenlijk wat teleurgesteld in de nieuwigheden.
  Ik mistte bij de backup mogelijkheden de HiDrive van Strato.

  De DS216se en DS216play vond ik beide wel interessant, maar ik mistte de specs van welke CPU er in zit. Na mn DS213+ ga ik in ieder geval niet meer voor een vage CPU, een aantal 3rd party apps doen het er niet op, dus eerstvolgende processor architectuur zal echt wel een gangbare moeten gaan worden zoals Intel of volwaardige ARM.

 2. Altijd goed om door lezers van onze site gewezen te worden op andere zaken, die zeker ook interessant zijn. Je zult ook gezien hebben dat we een paar zaken alleen maar even hebben aangetipt omdat we eigenlijk vinden dat we er wat zinnigs over kunnen vertellen als we het geïnstalleerd en gebruikt/getest hebben.
  Kortom: je zult over de genoemde onderwerpen zeker nog van ons horen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*