Beveiliging van Photo Station

Photo Station heeft, net als bij de DSM pagina, een aantal beveiligingsmogelijkheden.
Waar het binnen DSM bijvoorbeeld mogelijk is om 2-staps verificatie in te stellen is dit niet mogelijk binnen Photo Station. Waarschijnlijk is deze keuze gemaakt om niet in te leveren op het gebruikersgemak en de gebruikersbeleving van Photo Station.

Het is mogelijk om met een aantal simpele instellingen de beveiliging te verbeteren. Zeker in het geval dat Photo Station afgeschermd is met gebruikersaccounts en er rechten per album zijn ingesteld is het niet de bedoeling dat nieuwe albums als “Openbaar” binnen Photo Station worden toegevoegd.

De instelling “Hiermee kunnen zoekmachines Photo Station indexeren” uitzetten zorgt er voor dat, indien zoekmachines de Photo Station pagina opgepikt hebben, deze de inhoud van Photo Station niet indexeren.

Let ook op de instellingen onder “Delen”. Hier is aan te geven of de foto’s en video’s binnen Photo Station gedeeld kunnen worden. Het is per Social Media platform aan te geven of dit wel of niet mogelijk is.
Ook kan binnen de instelling “Publiek delen” aangegeven worden welke gebruiker of gebruikers foto’s of video’s vanuit Photo Station publiekelijk kunnen delen.

 

About Marc

Ik beschik over een DS918+ met 4x 4TB, 16GB ram en 2x Intel 600p 256GB ssd's voor caching. Off-site backups worden gedaan op STACK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*