Synology2019 #1

Zoals bekend heeft Synology op het #Synology2019 event in Utrecht een aantal nieuwe applicaties en producten aangekondigd.

In verschillende nieuwsberichten bespreken wij de nieuwe applicaties en producten. Hou daarom de komende dagen de website goed in de gaten om alles over het #Synology2019 event te weten te komen!

Zoals vorig jaar al bekend gemaakt is nu toch echt per 18 oktober officieel de Synology Mesh Router genaamd MR2200ac uitgebracht. Op dit moment is de vanaf-prijs zo’n 136euro.
De MR2200ac draait ook op Synology Router Manager (SRM) en wordt geleverd met versie 1.2.
Versie 1.2 van SRM is sinds enkele dagen ook beschikbaar voor de RT1900ac en de RT2600AC,  waar laatstgenoemde ook direct de Mesh functionaliteit krijgt en koppelbaar is met de MR2200ac Mesh Router.

Het event bestond uit twee sessies waarin verschillende producten of functionaliteiten besproken werden door Synology zelf danwel door een aantal partners.
Sessie 1 begon met een kort introductie van Mobotix, een B2B fabrikant voor IP-camera’s. Mobotix ziet zichzelf niet als directe concurrent voor de de gevestigde namen(D-Link/Hikvision/Foscam bijv.) op basis van beeldkwaliteit of functionaliteit. Mobotix speelt in op de beveiliging van IP-camera’s zodat deze niet te hacken zijn.
Ook is het met Mobotix IP-camera’s niet nodig om Surveillance Station te gebruiken. De Mobotix camera’s dienen alleen een opslaglocatie voor de data te hebben.

Seagate was de volgende partner op het podium. Seagate heeft samen met Synology een zogenoemde “IronWolf Health Management” functie in de Storage Manager binnen DSM gebouwd. Hiermee kan een Seagate IronWolf schijf op meer dan 300 punten gecontroleerd worden waar een normale schijf op circa 20 punten gecontroleerd wordt. Hiermee is het mogelijk om de gezondheid van de schijven nog beter te monitoren.
Ook vertelde Seagate over de “Seagate Recovery Service”, een gratis recovery dienst die standaard bij de IronWolf Pro harde schijven meegeleverd wordt, bij de normale IronWolf kan de Recovery Service los aangeschaft worden.

De andere grote speler op de harde schijven markt, Western Digital, was ook van de partij. WD kondigde geen nieuwe producten of functionaliteit aan maar kwam wel met de uitleg over het rebranden van het HGST merk. HGST naam “Ultrastar” blijft bestaan, alleen nu onder het Western Digital merk.

DSM 7.0
Synology heeft met DSM 7.0 op 3 punten verbeteringen doorgebracht. “Smooth user experience”, “User-friendly visual design” en “Enhanced guidance interactions”.
Wat in de praktijk neerkomt op een aangepast, gemakkelijker design van het bureaublad in DSM en uitgebreidere help functies bij bijvoorbeeld problemen in een High-Availability opstelling.
Het login-scherm van DSM is ook veranderd. Het is nu mogelijk om in te loggen door middel van een QR-code te scannen met de DS Finder app.

Mobile Apps
Synology heeft inmiddels15 losse app’s in de AppStore en Play Store staan. Een aantal van deze apps gaan geupdate worden om het gebruik simpeler te maken en makkelijker de status van de NAS in te zien.
De Moments-app ondergaat een verandering zodat de foto’s bijgesneden en uitgelijnd kunnen worden

 

Tot zo ver deel 1 ! Hou de website in de gaten voor het volgende deel!

About Marc

Ik beschik over een DS918+ met 4x 4TB, 16GB ram en 2x Intel 600p 256GB ssd's voor caching. Off-site backups worden gedaan op STACK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*