Telegram Logo
Telegram Logo

Nu zelfs telegram berichten versturen vanaf je Synology

WhatsApp is verkocht aan Facebook. Veel mensen waren hier niet blij mee en zijn op zoek gegaan naar een goed alternatief. Telegram was de applicatie die het grootste aantal nieuwe gebruikers heeft mogen verwelkomen. Telegram zal een stuk veiliger moeten zijn, en door open standaarden te gebruiken ook meer mogelijkheden kunnen bieden.

Ontwikkelaars kunnen dus zelf aan de slag met Telegram, waardoor er inmiddels ook al een webvariant voor beschikbaar is voor Chrome en diverse besturingssystemen. Helaas nog geen Windows Phone, maar missschien dat dat nog wel komt.

Screenshot Webogram

Screenshot Webogram

Via Windows Phone kan je dus nog niets, maar inmiddels wel via jouw eigen Synology NAS. Via de Repo van Cytec (check hiervoor de Community Pakketbronnen) kan je webogram installeren. Dit is dezelfde interface als de webogram applicaties die je via eerder genoemde link kan vinden.

De nieuwswaarde is misschien niet zo hoog van dit bericht, maar misschien dat je hierdoor net even wat vaker in de Community Pakketbronnen kijkt. Dit is namelijk een mooi voorbeeld van een app die erbij komt omdat Telegram in de aandacht is geweest. En er zijn sinds de laatste keer dat ik keek nog wel meer applicaties bijgekomen. Ik ben dan ook benieuwd welke apps jullie (afgezien van de nieuwsgroep apps) geinstalleerd hebben van 3rd parties.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

2 comments

  1. Ik heb het pakket (Webogram) geinstalleerd. Maar hoe kun je nu Synology/Webogram automatisch berichten laten versturen als er een event plaatsvindt, bijv als er wordt ingelogd op de Diskstation of als een download klaar is? Of een foto van je IP cam als er wordt aangebeld. Is dat mogelijk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*