Dropbox Backup Maken

Er staan veel dingen in mijn dropbox die ik niet kwijt wil, en waarbij ik niet afhankelijk wil zijn van Dropbox zelf. Daarom lijkt het mij heel handig om een copy van mijn dropbox op mijn NAS te hebben staan. Alleen loop ik daar tegen enkele problemen aan.

Zo is het niet mogelijk om in Dropbox de opslag locatie aan te passen naar een netwerk schijf. Nu zijn hier wel enkele workarounds voor, maar heb geen zin om met driveletters etcetera te gaan zitten rotzooien.

Een backup schema instellen van een locatie op mijn PC heeft ook niet zoveel zin, want deze staat vaak uit. Daarom moet er iets gaan draaien op het moment dat mijn PC bijvoorbeeld aangezet wordt.

Uiteindelijk geen goede oplossing gevonden, dus maar met Synctoy aan de slag gegaan. Ik heb het nu zo ingesteld dat elke keer als ik de computer opstart dat de inhoud van mijn Dropbox folder naar mijn NAS gekopieerd wordt.

SyncToy

Downloaden van Synctoy kan hier: Klik hier

Als je er een automatische taak van wilt maken zoals ik dan kan ik je verwijzen naar een Microsoft Forum. Wanneer je een betere manier hebt om dit in te stellen dan hoor ik het graag. Ik hoop op een betere oplossing.

 

 

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

One comment

  1. Handmatig copieren is volgens mij het makkelijkst, heb ooit al eens een coinvault dingetje hier gehad. ook je dropbox files zijn dan weg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*