Nog meer ruimte met 5TB Harddisks

De vakantie komt er weer aan. Voor veel mensen een periode waarin er weer extra foto’s geschoten gaan worden. Nu hoop ik niet dat je bijna door je schijfruimte heen bent en de slots mist om extra schijven in te bouwen.

Aan de andere kant heb je dan wel een mooi excuus om naar nieuwe schijven te kijken. Synology heeft namelijk bekend gemaakt dat ze de nieuwe 5TB 3,5 inch disks ondersteunen. Om precies te zijn de Seagate® Enterprise Capacity 5TB 3.5″ hard drive (ST5000NM0024). Dit is direct één TB meer dan de grootste disks die al in de lijst stonden.

Nieuwe Seagate schijf 5TB is door de test gekomen

Nieuwe Seagate schijf 5TB is door de test gekomen

Om te kijken welke schijven jouw Synology NAS ondersteund kan je altijd even in de Supported Drive Models lijst kijken. Ik kon de schijf nog niet vinden op Pricewatch van Tweakers terwijl ze al wel bij een Nederlandse webshop aangeboden worden. Maar met 335 euro zijn deze niet goedkoop.

Hoeveel TB hebben jullie beschikbaar op jullie NAS?

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

2 comments

  1. Ik gebruik HD’s van 3 Tb, ik vind betrouwbaarheid belangrijker dan ruimte.Eerlijkheids halve gebied mij dat ik de ruimte meer verdeelt over NAS’sen . Ik heb 2 x 713+ met 3 Tb.
    en nog een 209 met 2 Tb. Zo kan ik ook de verschillende NAS’sen gebruiken voor verschillende doeleinden.

  2. Hans Klein Sprokkelhorst

    Hoi all
    Toch een vraag, ik wil binnenkort een de opstart disk vervangen (disk 1= 700GB), door een 2TB disk, maar hoe krijg je alle info van de 700GB disk naar de 2TB disk,
    de data overzetten zal niet moeilijk zijn, maar hoe breng je het opstart gedeelte overgebracht?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*