Backup

Meer applicaties back-uppen in DSM 5.1

Misschien heb je net zoals ik tijden geleden een keer je back-up ingesteld, zoals ik al een keer eerder beschreven heb, op je NAS en wordt deze back-up netjes weggeschreven op de ingeplande tijden. Geen omkijken meer naar wat dat betreft want alles gaat nu toch automatisch.

In DSM 5.1 zit er een verbetering in de Backup en Replicatie applicatie van Synology. Want je kan nu meer applicaties back-uppen waar je voorheen geen back-up van kon maken. De applicaties die erbij zijn gekomen zijn: VPN Server, DNS Server, Mail Server, Proxy Server, RADIUS Server, Directory Server en Asterisk. Mocht je nu één van deze applicaties geïnstalleerd hebben staan en snel weer up en running willen zijn na een probleem dan moet je deze applicaties nog wel even toevoegen aan je back-up plan.

Hiervoor moet je het volgende doen:

  1. Log in op DSM en ga naar Backup en Replicatie
  2. Ga aan de linkerkant naar Back-up
  3. Klik aan de rechterkant nu op de taak die je hebt ingesteld
  4. Klik op “Bewerken” om de taak aan te passen
  5. Ga naar het tweede tabblad “Applicaties”
  6. Vink alle apps aan die nog niet aangevinkt staan.
  7. Druk nu op “OK” en de volgende keer zullen ook de extra aangevinkte apps meekomen met de backup

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*