Cloud Sync
Cloud Sync

Dropbox client beschikbaar voor Synology NAS 2

Mijn eerder geschreven artikel over de dropbox client is één van de best gelezen artikelen op dit moment. Ik had eigenlijk verwacht dat dit minder geworden zal worden nadat de release notes van DSM 5.0. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat jullie daar nu precies naar op zoek zijn.

DSM 5,o heeft namelijk door het installeren van een package de mogelijkheid om je Dropbox direct te syncen naar je NAS. Zo heb je altijd een andere mogelijkheid om je bestanden om dropbox te benaderen. En ik vind het ideaal werken. Ik kan nu mijn shared folders met vrienden van mij vullen direct vanuit mijn NAS. Daarnaast wordt alles netjes meegenomen in mijn backup.

Ik kom nog wel eens ergens waar Dropbox helemaal niet te bereiken is. Logisch natuurlijk aangezien Dropbox voor veel te veel dingen gebruikt wordt en bedrijven hier bang van worden. Mocht je nu zelf bij zo’n bedrijf werken dan is de Synology de oplossing. Eventueel kan je de Dropbox folders beschikbaar maken in je DS Cloud client op je PC. Hierdoor heb je helemaal geen Dropbox client meer nodig, maar kan je nog wel de sharing mogelijkheden gebruiken.

Cloud Sync
Cloud Sync kan je gewoon downloaden via de Package Center. Een paar keer klikken en je hebt het draaien. Het enige wat je nu moet doen is accounts toevoegen. Naast Dropbox kan je ook Google Drive en Baidu syncen.

Cloud Sync Ondersteuning

Cloud Sync Ondersteuning

Veel instellingen zijn er niet te maken. Je kan accounts toevoegen en aangeven op welke HD je bestanden opgeslagen moeten worden. Met een minuut heb je alles ingesteld, en je kan weinig fout doen. Cloud Sync is op het moment van schrijven nog in beta, maar ik vermoed dat dit snel een final status zal krijgen. Met Beta’s loop je het risico dat het niet altijd werkt zoals jij zal willen, maar dat heb ik gelukkig nog niet mee mogen maken.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

10 comments

 1. Hoi Ronald,

  Goed stuk! Dit werkt blijkbaar ook voor OneDrive. Op deze manier kunnen de cloud-bestanden van de lokale schijf bespaard worden. Dit scheelt opslag als het niet breed beschikbaar is (zoals op een SSD).

  Kan de map van OneDrive ook verplaatst worden naar de NAS? Dit zou veel ruimte schelen namelijk! Alvast bedankt 🙂

  • Hoi Karel, ten eerste bedankt! Maar ik begrijp je vraag niet helemaal. Wat bedoel je met het verplaatsen van de OneDrive Map? Dat je die op je NAS kan verplaatsen? Je kan opgeven waar de mappen moeten komen. Zie het tabje map in de Cloud Sync applicatie.

   • Klopt, wat ik bedoelde is of je de bureaublad applicatie Dropbox map kan verplaatsen naar de NAS. Maar dat kan niet omdat het netwerk-storage is.

    Waarschijnlijk zal hetzelfde gelden voor OneDrive. Ik wilde graag m’n lokale Dropbox/OneDrive verplaatsen naar de NAS, zodat het programma de bestanden synchroniseert op m’n NAS.

    Echter is het alleen mogelijk een al-ingestelde cloud-map te synchroniseren op je NAS.

   • Dat kan wel hoor…daarvoor moet je dus cloud Sync hebben en niet cloud station. Staat in de packagecenter Center.

 2. hallo Ronald, ik heb en DS213j en probeer Cloud Sync te laten draaien. Installatie ging wel, maar bij het scherm “Selecteer de mappen die u wilt synchroniseren” stuit ik steeds op de boodschap “U kunt gecodeerde of extern gekoppelde gedeelde mappen niet synchroniseren”. Geen idee waar dit over gaat, heb niets bijzonders gedaan op zowel Dropbox als de NAS met mijn mappen?

  • Ik denk dat je aangegeven hebt dat de shared folder encrypted moet zijn. Kijk even naar de instellingen van de map die je probeert te synchroniseren. Daar staat vermoedelijk wel iets tussen van encryptie.

 3. Dag Ronald, ik werk vanuit mijn Synology NAS en ik zou deze automatisch willen back-uppen naar mijn DropBox pro account. Is hier een mogelijkheid toe? Ik heb al enkele fora geraadpleegd maar helaas nog niet wijzer geworden..

 4. Goed en helder verhaal, mooie ontwikkeling ook!
  Weet iemand toevallig of je ook meerdere dropbox accounts kunt synchroniseren??
  Ik las ergens berichten dat je er maar 1 kunt koppelen aan de NAS, klopt dit?

  • Ik ben zelf geen dropbox gebruiker meer, maar heb Google Drive ingesteld. Ik heb bij het toevoegen gewoon de optie om nogmaals Google Drive toe te voegen. Het lijkt mij dus geen enkel probleem om meerdere Dropbox accounts te synchroniseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*