Backup maken op externe USB Disk

Iets waar ik al vaak profijt van heb gehad is de automatische backup die elke nacht weg geschreven wordt op een externe HD. Elke nacht worden alle wijzigingen weggeschreven en kan ik dus bij het per ongeluk verwijderen van bepaalde bestanden het eenvoudig weer terugzetten. Een externe HD kost niet zo heel veel, dus als je het nog niet hebt ingesteld dan kan ik dit van harte aanraden.

Backup and Restore

Backup and Restore

En het is nog allemaal heel eenvoudig ook, zie de stappen hieronder:

 1. Druk op de “Start” knop en kies voor “Backup and Restore”
 2. Je krijgt nu een scherm te zien met 4 tabbladen. Kies de eerste “Backup”
 3. Klik op de “Create” knop en kies voor ” Data backup task”
 4. Er verschijnt nu een Backup Wizard, klik “Next”
 5. Geef de backup taak een naam (bijvoorbeeld “NAS to USB”) en klik “Next”
 6. Kies voor “Local Backup” en klik “Next”
  Ter info: Network Backup is interessanter, maar ik heb geen andere Synology Server of een RSYNC compatible server tot mijn beschikking.
 7. Geef bij:
  Destination > je externe USB schijf aan.
  Directory > Een naam voor de map waarin je backup weggeschreven dient te worden
  Ter info: Ik heb verder alles aangevinkt. Een keer in de zoveel tijd maak ik de schijf geheel leeg en maak ik een compleet nieuwe backup.
 8. Klik “Next” en geef aan welke mappen er allemaal in de backup opgenomen moeten worden. Klik nogmaals “Next”.
 9. Geef de tijd aan hoelaat er een backup gemaakt dient te worden en hoe vaak de backup gemaakt dient te worden. Klik “Next”
 10. Klik “Apply” om akkoord te gaan met al je instellingen en de Wizard af te sluiten.

Na het instellen van je backup kan je altijd terugkijken hoe de backup is gegaan onder Start > System Logs > Tab: Backup

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

One comment

 1. Is er een backup programma waarmee je kunt nagaan welke bestanden wel en niet zijn gebackupped, dus die werken met een soort archive bit? Die je wellicht zelfs kunnen vertellen op welke HD een bepaats bestand staat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*