5.2-5644 Update 1 gepubliceerd

Het betreft deze keer een kleine update. Een Administrator account zonder wachtwoord is sowieso niet handig, maar nu weet je tenminste zeker dat het administrator account wat je aanmaakt ook een wachtwoord heeft.

Let goed op: Wanneer je momenteel accounts hebt zonder wachtwoord dan zullen deze geblokkeerd worden na de update. Zorg er dus voor dat elk account op de NAS eerst van een wachtwoord wordt voorzien!!!

Version: 5.2-5644 Update 1

(2015/11/17)

Fixed Issues

 1. To enhance the security level, administrator accounts with blank passwords will no longer be allowed and will be disabled after this update.
 2. Improved general stability when numerous application privilege rules are applied to individual users/groups.

Wanneer je niet de automatische updates hebt ingesteld dan kan je dit handmatig doen door onderstaande stappen te volgen.

 1. Log in op je DSM
 2. Klik “Start” > “Control Panel” > “DSM Update”
 3. Bij Status staat aangegeven of er een update beschikbaar is.
 4. Klik op Download. De download zal nu beginnen.
 5. Klik op Update, er zal een reboot (mits dit nodig is) worden uitgevoerd

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

5 comments

 1. Nas wordt automatisch ge-update maar ik gebruik geen wachtwoord en mijn account is nu geblokkeerd na laatste update. Wat nu? Installatie opnieuw uitvoeren ? Kan nu niet meer in mijn nas komen.

 2. Robert Narain

  Ik had hetzelfde probleem…bij werkte de oplossing van een reset (achterop indrukken tot je piep hoort). je kunt dan weer inloggen met admin/(blank). Ik heb maar gelijk een wachtwoord gemaakt voor admin om dit probleem te voorkomen in de toekomst

  • Is ook best link om geen wachtwoord in te stellen voor het admin account. Het beste kan je een tweede account aanmaken en het admin account zelf op disabled zetten. Admin is de eerste gebruikersnaam die ze proberen om binnen te komen.

 3. ik heb nu 2 of 3 weken de update in gebruik, maar ik heb echt heel veel problemen met mijn server, ik moet hem 3 a 4 keer per week opnieuw opstarten en soms moet ik gewoon de stekker er uit trekken omdat ik hem niet meer kan benaderen, via app of webpagina. ik krijg dat gewoon een melding oeppssss site niet gevonden. ik heb sinds de update ook ineens een disk error, maar mijn beide schrijven zijn gezond, ik kan ook geen schijf analyse dien want hij stopt gewoon zelf na 2 minuten. ik heb ineen heel veel problemen met de camera bewaking dat hij mijn camera met testen wel ziet en alles werkt en ineens verbinding verbroken, ik heb de ds215j, kan het gewoon ineens aan het apparaat liggen of echt puur aan de software. ik had met de vorige versie zelden problemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*