DiskStation Manager 5.1

DSM 5.1 final is gearriveerd!

Voor wie niet kan wachten tot zijn eigen Disk Station zegt dat er een nieuwe – definitieve – versie van DSM 5.1 is, kun je hier jouw exemplaar downloaden. Deze versie heeft serienummer 5004.

De release notes staan als een lijst van features op de website.

Als je niet weet hoe je een nieuwe versie moet installeren kijk dan even op een vorige versie zoals van 5.0.

Let op: in deze versie wordt na installatie van DSM gevraagd of je meteen alle packages wilt updaten. In principe is het wel handig om dat te doen, want ze zijn geoptimaliseerd voor de nieuwste versie van DSM. Mocht je twijfelen dan kun je ze ook eerst downloaden en later handmatig installeren. Overigens moeten sommige packages, als je ze niet op automatische update hebt staan alsnog handmatig worden geüpdate, maar dat zie je dan als een waarschuwing in Package Center

Later meer over de nieuwste versie, maar we wilden jullie de release niet onthouden! Wij zijn alvast benieuwd naar jullie ervaringen!

About Egbert

Van een CS407 via een DS410j inmiddels eigenaar van een DS1513+ met DX513 uitbreiding. Voorlopig meer dan voldoende ruimte voor DVD's, films, muziek en mijn andere hobby fotograferen. Beheer via CMS ook andere diskstations.

32 comments

 1. Eindelijk!! Lang naar uit gekeken!

 2. Je zit er weer bovenop

 3. Van het weekend maar eens installeren, ben benieuwd, hoop dat het allemaal in één keer goed gaat.

 4. Wat is verschil tussen de download
  DSM_DS214+_5004.pat en
  DSM_DS214+_5004.pat.md5

 5. Ja, met automatische updates, zat nog niet in de beta.

 6. Thomas Hutten

  Hallo,

  Heb ik de download handmatig opgehaald van Synology krijg ik de boodschap
  ‘Alle gegevens op de harde schijf/schijven 1 zullen tijdens de installatie worden verwijderd. Weet u zeker dat u wilt doorgaan?’

  Daar ben ik niet heel blij mee, ik ijk er niet om heen te kunnen. Wat heb ik verkeerd gedaan of is er iets anders aan de hand?

  Thomas

 7. Ter aanvulling: ik heb een DS114 met één schijf waar alles op staat. Ben ik dat nu kwijt?

 8. @Thomas,

  Welke download heb jij genomen van http://ukdl.synology.com/download/DSM/5.1/5004/
  Die met .md5 erachter?

  • Nee die met de pat extensie, gedownload naar mn pc en de upgrade gestart vanaf de nas. Krijg nu alleen maar het welkom-scherm om te installeren en daarna komt de nas met die boodschap.

 9. Had vanochtend al de update via DSM zelf. Alleen na de update kreeg ik de melding dat ik maar een 100mb netwerkaansluiting heb, en dat terwijl de gehele infrastructuur thuis 1gb is, inclusief kabels; router en hubs. Erg vreemd dus op mijn 213j?

  Zojuist meteen even die security scanner gedaan, maar krijg wat meldingen waarvan ik niet zo 123 weet wat ermee te doen (gebrek aan kennis). Leuk die meldingen, maar nu nog weten hoe/wat op te lossen?
  – Standaardwaarde SSH poort is niet gewijzijgd
  – Systeem has installed malicous start-up script: @/etc./rc.local
  – Wachtwoordsterkteregels voldoen niet aan vereiste
  – Op uw NAs is optware gevonden

 10. @Chocka
  Dubbelklik op de “fouten” en zie daar enige uitleg en een verwijzing waar te herstellen 🙂

  • Dat had ik al begrepen, bedankt. Maar wat ik moet veranderen, weet ik niet. Bvb die SSH waarde niet goed is, leuke info, maar geen idee wat ik er anders mee moet doen. En zo kan ik per melding een hoop tijd in lezen investeren om alles uit te zoeken wat ermee te moeten doen, snap je?

 11. Klopt, kost je weer een hoop tijd.

  Zo heb krijg ik vanuit mijn SurveillanceStation niet meer de meldingen via mail als voorde update.
  Het is nu een hele lange lap tekst waarvan er een deel niet te lezen is en ook geen snapshot meer erbij.

  Zoek maar weer uit hoe dat kan……

 12. en helaas….. bij mij is de installer gecrashed… zie http://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=250&t=92491

 13. SSH poort aangepast; Syno opnieuw opgestart, maar nu kom ik er via die nieuwe poort niet in met WinSCP? Geen idee wat er nu nog fout gaat.

 14. WinSCP krijg je weer werkend door:

  In WinSCP bij de verbinding van je NAS op Edit klikken –> Advanced –> SCP/Shell
  Zet bij Shell: /bin/sh

 15. Dat kan je veranderen

 16. Fantastische update. Ziet er geweldig uit. Ook securityscan is handig. Ondervind nog wel een paar problemen. Merk dat de Google clouddprinter opnieuw moet worden aangemeld omdat de voorwaarden zijn veranderd (of was dit al) en dat deze bij mij niet registreerde maar vastloopt in browser. Ook AirPrint krijg ik nog steeds niet aan de praat. Ga maar weer eens bellen met provider. Heb vermoeden dat router boel blokkeerd ondanks dat ze zelf zeggen van niet.

 17. Ik heb een DS410j: daar staat nog geen DSM 5.1 download file voor klaar op de downloadpagina. Wel voor veel andere modellen. Iemand enig idee of en wanneer ook voor de DS410j beschikbaar komt?

 18. Ik ondervind na de laatste update wel een probleem met Photostation. Als je via bv Explorer inlogd (al dan niet van buten af) slaat de browser volledig vast. Als je die sessie laat draaien en een nieuwe sessie opstart werkt alles prima. Dit is na de laatse update gekomen. Ik heb toch vaak het idee dat photstation een beetje het vergeten kind is ook weer met deze update…

 19. Tony Ahlmann

  ben benieuwd of Spotweb, NZBGET en Plex nog werken na de update op mijn DS214PLAY. Gebruik deze pakketten het meest dus zou ramp zijn als ze niet meer zouden werken.

 20. Beste allen,
  Ik heb een DS210j, ook die staat er niet bij. Weet iemand wanneer die update dan wel komt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*