Applicatie toegevoegd aan pakketbron: VirtualHere

In onze pakketbron kan je momenteel drie applicaties vinden. De applicatie de we als laatste hebben toegevoegd is VirtualHere. Een makkelijke oplossing om bijvoorbeeld je USB-HD, -WebCam of -printer over je netwerk te delen. Met de software krijg je het voor elkaar om de PC of laptop waarop je werkt te laten denken dat er een USB-apparaat is gekoppeld ondanks het feit dat deze met een USB-kabel in je Synology NAS zit.

Traditionele USB-apparaten dienen direct aan de PC of laptop gekoppeld te worden om gebruikt te kunnen worden. Met VirtualHere is dit niet langer nodig. Het netwerk zelf zal zich als een USB-kabel gaan gedragen. Je kan het dus zien als USB over IP.

Op deze manier is het mogelijk om een USB-apparaat te delen over verschillende gebruikers in het netwerk of via een VPN-verbinding. Het apparaat hoeft dus helemaal niet in je buurt te staan. Het gedeelde USB-apparaat zal op je PC of laptop verschijnen alsof je het USB-apparaat er direct aan gekoppeld hebt.

Naast het installeren van een .SPK op je Synology NAS dien je ook een client te installeren op PC of laptop. Een client is beschikbaar voor Windows, OSX, Linux en zelfs Android. De client dient op elke computer te draaien waarmee je de USB-apparaten wilt benaderen. De client kan hier gedownload worden.

De client software zal zelf op je netwerk op zoek gaan naar USB-apparaten, waarna deze zullen worden weergegeven. Je hoeft dus verder geen moeilijke instellingen meer te maken.

VirtualHere is helaas geen gratis applicatie, maar is wel gratis te testen. Je kan voor 1o dagen 1 apparaat delen op je netwerk. Wanneer je meer apparaten wilt aansluiten of langer van de oplossing gebruik wilt maken dan kan je een licentie aanschaffen. Een licentie kost $39.00. Dit is natuurlijk inclusief Engelstalige support.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

3 comments

  1. René Verhoef

    Hoi Ronald,
    Leuke applicatie. Onze printer is een ‘oude’ HP4000 met een netwerk aansluiting. Kunnen we met een verloopkabel van RJ45 naar USB de printer koppelen en het zelfde realiseren, denk je?
    Groeten en dank,
    René

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*