5.2-5592 Update 3 beschikbaar

De updates volgen elkaar steeds sneller op. Update 3 staat nu klaar in je DiskStation of wordt via de mailservice aangekondigd.

Hoewel het vast wel belangrijk zal zijn om patches uit te voeren, zou het misschien toch makkelijker zijn als er een duidelijker onderscheid wordt gemaakt tussen noodzakelijke en minder belangrijke updates. Veiligheidsissues moeten direct worden opgepakt door Synology – en dat gebeurt meestal ook – andere zou je eigenlijk in een soort 2- of 3-maandelijkse release terug willen zien. We zullen Synology daar toch maar eens bij gelegenheid op wijzen, al is het maar om te voorkomen dat het DiskStation telkens weer helemaal opnieuw moet starten, zoals bij deze update!

(2015/08/20)

Fixed Issues

 1. Optimized fan settings for DS715 and DS215+.
 2. Enhanced compatibility with hard drives.
 3. Improved the compatibility with UPS devices.
 4. Fixed an issue where the NTP (Network Time Protocol) service became temporarily unavailable after manual calibration.

Wanneer je niet de automatische updates hebt ingesteld dan kan je dit handmatig doen door onderstaande stappen te volgen.

 1. Log in op je DSM
 2. Klik “Start” > “Control Panel” > “DSM Update”
 3. Bij Status staat aangegeven of er een update beschikbaar is.
 4. Klik op Download. De download zal nu beginnen.
 5. Klik op Update, er zal een reboot (mits dit nodig is) worden uitgevoerd

About Egbert

Van een CS407 via een DS410j inmiddels eigenaar van een DS1513+ met DX513 uitbreiding. Voorlopig meer dan voldoende ruimte voor DVD's, films, muziek en mijn andere hobby fotograferen. Beheer via CMS ook andere diskstations.

2 comments

 1. Ik zit wel op 5.2 maar loop wat updates achter. Als ik de fixes van 3 bekijk is dit niet schokkend. Heb sinds ik op 5.2 zit alleen maar ellende met mijn Spotweb en NZBGet. Ben dus wel even update moe.

 2. DSM 5.2-5592 Update 3 heeft mijn DS211 traag gemaakt:
  Wanneer ik verbinding maak met mijn NAS duurt en 20 secondes voordat ik mijn bestanden zie (via SMB/Webdav/Filestation browser/etc.).

  Kan niet herleiden hoe dat komt, de releasenote zegt er niets over…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*