WordPress update op Synology geeft foutmeldingen

Misschien heb jij op je NAS ook wel een paar websites draaien. Ik ben zelf nogal fan van WordPress. Na installatie draait alles lekker, totdat er een update komt en je meldingen krijgt dat het updaten niet wilt lukken. Aangezien je wel van de laatste versie gebruik wilt blijven maken en je dus ook wilt kunnen updaten moest ik dus maar weer eens op zoek naar een oplossing.

En eigenlijk is het helemaal niet moeilijk!

LET OP: Aanpassingen maken met Putty is volledig op eigen risico!

 1. Maak verbinding met je NAS doormiddel van Putty met je root account
 2. Voer het volgende commando in:
  #chown -R nobody:nobody /volume1/web/synology
 3. Hierna zal updaten gewoon gaan. Zowel de plugins als de WordPress installatie zelf

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

6 comments

 1. Voor dsm 5.0 en hoger werkt dit niet meer. een chown -R http:http /volume1/web/jouwwordpressfolder zou het werkend moeten maken. Maar bij mij werkt ook dit helaas niet. Iemand er een oplossing voor gevonden?

  • Ik heb het staan zoals je hierboven beschreven hebt en dat werkt goed. Je kan er inmiddels inderdaad beter geen nobody meer van maken zoals in het artikel beschreven. Heb je wel de juiste CHMOD erop?

   • De chmod stond op 0777, dus dat had sowieso niet het probleem mogen zijn. Ik heb het inmiddels werkend. de method stond sowieso nog op ftpsockets (dat heeft bij mijn vorige NAS probleemloos gewerkt) en ik heb geexperimenteerd door het ftp account in de httpd.conf-user in de user variabele te zetten. Nadat ik die twee opties had gecorrigeerd was het goed. Ik weet niet helemaal exact wat FTP_METHOD direct doet, maar uiteindelijk was dit de enige afwijkende variabele. Het downloaden ging namelijk altijd goed, alleen het kopieren vanuit de upgrade folder niet.

 2. Renee de Kruijf

  Ik heb alles gedaan wat hier boven staat maar hij blijft zeggen dat hij de map niet aan kan maken. Gaat om het updaten van de plugin Akismet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*