Website voor op je Synology NAS hosten

Misschien heb je al een website draaien, dan zal je dit niet zo snel nodig hebben, maar als je nieuw bent met dit soort dingen dan kan het handig zijn een beetje op weg geholpen te worden. Ik heb inmiddels meerdere websites draaien en verschillende CMS pakketen (CMS staat voor Content Management Systeem). Mocht je zelf nog moeten beslissen wel CMS pakket je wilt gaan gebruiken dan helpt het onderstaande misschien een beetje.

GetSimple logo GetSimple

Voor de beginners kan ik GetSimple aanraden. Hiervoor hoef je namelijk geen gebruik te maken van MySQL. Met een paar tellen heb je de site up en running. Tot op heden het snelste CMS wat ik op mijn NAS heb gedraaid. Ook makkelijk als je even snel een website met alleen maar wat info wilt tonen. Viel mij wel dat er wat weinig plugins voor te krijgen zijn, maar voor een gewoon beginners weblog is dat misschien geen probleem. [meer info]

Wordpress logoWordPress

Het CMS wat ik zelf het prettigste vind werken is WordPress. Veel plugins en veel mogelijkheden, maar op een manier waarop iedereen er makkelijk mee aan de slag kan. Als je een Facebook pagina kan onderhouden dan heb je WordPress CMS ook zo onder de knie. Hierbij heb je wel een Database nodig. Ik zal hier later nog wel een keer een handleiding voor schrijven, want ook dat is niet moeilijk.

Het grote nadeel van WordPress is dat het toch wel een zwaar pakket is, en merkte dat het op mijn DS212+ toch allemaal wat langzaam was. Snelle laadtijden zorgen ook voor een hogere ranking in Google. Inmiddels heb ik daar een oplossing voor gevonden (Google heeft een leuke dienst ;-)) Waar ik later nog een keer op terugkom. [meer info]

(synology.reerds.nl draait ook op WordPress trouwens)

Joomla logoJoomla

Afgelopen week geinstalleerd en moet zeggen dat het lekker snel loopt. Dit is voor de mensen die nog meer controle willen hebben. Inmiddels heb ik hiervoor alvast een training gedownload, want ik zie het niet zittten om het allemaal uit te zoeken. Joomla is een bekende CMS en er is veel info over te vinden. Joomla draait direct al lekker, al moet ik er dan wel eerlijk bij zeggen dat ik nog geen plugins geinstalleerd heb. [meer info]

Hebben jullie nog een ander CMS in gedachten wat goed draait op een Synology Diskstation?

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

4 comments

 1. Hoi, even te snel geklikt. Ik wil graag met WordPress aan de slag.
  Mijn vraag was: geldt de info uit 2012/2013 nog steeds die je toen gaf? DSM is inmiddels vernieuwd en ook packages. Verder de vraagL ik heb een DS2112j, zou het daar ook op werken?
  En, suffe vraag wellicht, moet ik een domein ergens regelen ondanks dat ik het op de eigen nas wil installeren?

  • Hi Gert, Ja er is aan de installatie eigenlijk niets veranderd. Mijn tip is dus wel om niet het pakket te pakken die je kan vinden in de Package Center, maar deze gewoon even downloaden vanaf de WordPress site. Wanneer je zoekt op WordPress op deze site dan zal je meer handleidingen tegenkomen.

  • En nu vergat ik je domeinvraag te beantwoorden. Maar inderdaad je moet een domeinnaam ergens anders regelen. Zie een domeinnaam maar als entry in het telefoonboek. Wanneer jij dat niet extern regelt dan weet ook niemand je te bereiken. Natuurlijk kan je je eigen telefoonnummer in het telefoonboek schrijven, maar dan weten je buren (eventuele bezoekers) nog niet dat het er is.

   • Okay, dank je wel! Ik heb inmiddels meer blogs van je gelezen, en ga komende weken eens goed aan de slag. Dank voor je reply en voor alle handvaten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*