Webpagina’s niet beschikbaar maken voor het internet

Ik heb geen idee hoe vaak ik PHPmyadmin geïnstalleerd en gedeinstalleerd heb. Het lijkt mij toch niet zo veilig om een dergelijke website naar het internet open te zetten. Sommige test pagina’s maak ik ook liever alleen beschikbaar vanaf mijn thuis netwerk en niet voor allerlei nieuwsgierige bezoekers. Een .htaccess bestand in de root zetten van je website is dan een makkelijke oplossing.

Nou ja, dat was het idee wat ik kreeg toen ik op verschillende websites had gezocht hoe dat moest. Want wat ik ook deed, als ik een .htaccess bestand had gemaakt kon ik er uberhaupt niet meer bij. Alles netjes geknipt en geplakt, maar nee hoor het werkte niet zoals ik dat zal willen. Vandaag kwam ik in eens op het idee om naar een .htaccess creator te zoeken en ik heb de volgende gevonden: http://www.htaccesseditor.com/en

.htaccess creator

Nadat ik met deze creator de code had gecreëerd was het in eens wel mogelijk. Dus als jij nog een manier zoekt om pagina’s naar het internet te blokkeren dan kan ik deze van harte aanraden.

  1. Maak een .htaccess bestand aan (ik doe dit met Putty, omdat Windows het niet herkend als een geldig bestandsnaam)
  2. Volg de link en creëer de code.
  3. Plak de code in de .htaccess file en sla deze op.

 

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*