WebDav is handig voor buiten de deur Deel 2

In deel 1 heb je kunnen lezen hoe je een WebDAV verbinding kan maken met de ingebouwde WebDAV client. Helaas lijkt dit niet bij iedereen te werken en moet eerlijk zeggen dat ik op een gegeven moment 5 keer mijn wachtwoord in moet voeren alvorens ik mijn verbindingen zag.

Ik was aan de slag gegaan met de ingebouwde client nadat ik met NetDrive getest had. Inmiddels is NetDrive aangekomen bij een versie 2. Met deze client is het nog makkelijker om driveletters aan je WebDAV te koppelen. Het spreekt eigenlijk voor zich, maar eerst moet je WebDAV aanzetten op je Synology NAS.

DiskStation instellingen aanpassen

WebDAV Instellingen

WebDAV Instellingen

  1. Ga naar Control Panel > File Services > Tab: WebDAV
  2. Vink hier aan dat je WebDAV wilt gebruiken. (ik heb voor de HTTPS variant gekozen omdat dit veiliger is)
  3. Forward de poort op je router naar de poort waar je WebDAV staat. Eventueel kan je een alternatieve poort aanhouden.

NetDrive Installeren

NetDrive instellingen

NetDrive instellingen

  1. Ga naar de website van NetDrive (http://www.netdrive.net/) en download NetDrive (NetDrive kan beperkt gratis gebruikt worden)
  2. Start na installatie het programma, en druk achter WebDAV op “Connect”
  3. Voer nu de velden in.
  4. Wanneer je op “Save” drukt zal je onder “Deze Computer” een extra drive zien waarmee je direct de fileshare van je NAS kan benaderen.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*