Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net
Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net

Wat als de bay keys nergens meer te vinden zijn?

Ik ben hier dus tegenaan gelopen. Toen ik mijn NAS helemaal klaar had heb ik de bays dichtgedaan op mijn DS1513+ en mijn sleuteltjes ergens neergelegd. Ik dacht dat ik ze op een logische plek had neergelegd, maar klaarblijkelijk veranderd mijn logica nog wel eens en kan ik ze nu nergens meer vinden.

De sleuteltjes

De sleuteltjes

Dan maar een mailtje naar Synology of ik nieuwe kan bestellen. Binnen een dag antwoord met de mededeling dat ik de keys gratis kan krijgen, maar wel 15 dollar naar ze wil overmaken met paypal voor het opsturen van die dingen. 15 dollar voor 2 plastic dingetjes vind ik nogal duur. Dan maar even zoeken op het internet.

Het internet wist mij te vertellen dat ik moest zoeken naar een Allen Key of een Hex key. Jeetje wat is dat nu weer? Google afbeeldingen liet mij zien dat een imbussleutel bedoelde, maar daar kan ik helemaal niet verder mee. Want er moet een in sparing in de sleutel zitten, en die zit helemaal niet in een imbus.

Op een forum las ik uiteindelijk dat ik gewoon een schroevendraaier moest pakken en dat ik zonder kracht de bays open kon draaien. Ik met schroevendraaier in de aanslag naar boven, naar mijn NAS, steek hem erin, draai en klik…. en wat denk je? OPEN!!!

Moraal van het verhaal! Ben je zelf een keer je sleuteltjes kwijt en zitten je bays op slot? Pak een kleine schroevendraaier of iets dergelijks en klaar ben je!

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*