Wake On Lan op Synology NAS

INMIDDELS WERKT DIT NIET MEER! TOCH HEB IK HET WERKENDE. KLIK HIER

De NAS op afstand aan en uitzetten kan natuurlijk met de DS Finder. Hierin zitten enkele handige dingen waarmee we de NAS op afstand kunnen beheren. Maar wat moeten we nu als dat ene bestandje nog net even op een werkstation staat en je er dus nog niet bij kan met alleen het aanzetten van je NAS.

Blijkbaar ben ik niet de enige die daar over nagedacht heeft. Alleen ik ben geen programmeur en kan dus ook geen oplossing ontwikkelen. Blij toe dat iemand anders daar wel toe geroepen voelde en heeft de applicatie WOL gemaakt voor de synology.

Wake On Lan

Na het downloaden en installeren van de applicatie krijg je een extra icoontje bij je apps. Wanneer je hierop zal klikken krijg je een scherm als hierboven. Heel simpel, maar genoeg om te doen wat het moet doen.

Voer onderaan bij computer een computernaam in, waar jij je PC aan herkent en bij mac address het mac adres natuurlijk. Wanneer je je MAC adres niet weet dan kan je het volgende doen:

Start > Run (Windows XP) of by Windows 7 direct beginnen met typen > Typ: “cmd” > Typ: “ipconfig /all”

Klik na het invullen van beide velden op “add”. Wanneer je jouw PC goed hebt ingesteld dan kan je nu deze PC starten door dubbel te klikken op de regel die je hebt aangemaakt. Hoe jouw PC goed ingesteld moet worden kan je opzoeken op internet. Meestal moet je een aanpassing doen in je BIOS.

Klik hier om de applicatie te downloaden.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*