VPN Verbinding instellen op Android

Wanneer je de VPN server hebt geïnstalleerd op de Synology dan kan je natuurlijk vanaf een werkstation verbinden. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om het via je telefoon te doen. SSH, een webpagina of je fileshares kan je dan met de applicaties benaderen die dan al op het toestel staan. Heel makkelijk voor wanneer je net even wat meer wilt doen dan wat de standaard Synology apps voor Android je aanbieden. De mensen die wat bekender zijn met Android zullen onderstaande stappen niet nodig hebben.

Hieronder een stappenplan:

 

VPN Instellen - Stap 1

Om te beginnen ga je naar instellingen op je device. Je klikt hier op “Meer instellingen”.

VPN Instellen - Stap 2

Druk op “VPN” om de VPN instellingen aan te passen.

VPN Instellen - Stap 3

Vermoedelijk zal er bij jou geen VPN verbinding staan en kies je dus voor “VPN-netwerk toevoegen”.

VPN Instellen - Stap 4

Wanneer de je de instructies van een PPTP verbinding hebt gevolgd, hoef je alleen nog maar een naam van de verbinding (mag van alles zijn) en het serveradres in te voeren.

VPN Instellen - Stap 5

Druk nu op de VPN verbinding die je hebt aangemaakt en voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van je synology account in. (let wel goed op dat jouw account de rechten heeft om een VPN verbinding te maken)

 

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*