VPN server installeren

Handleidingen maken vind ik wel leuk, maar is een beetje onnodig wanneer ik een handleiding vind die het al uitlegt. Ik wil toch eens kijken of ik VPN aan de praat kan krijgen. Hoe je de VPN server installeert kan je vinden op de website van Synology.

De verbinding opzetten met een Windows 7 PC is ook niet moeilijk, met een paar klikken ben je klaar. Windows 7 heeft namelijk al een PPTP client aan boord. De stappen die ik gevolgd heb zijn kan op deze pagina vinden.

VPN Server

Wat mij wel is opgevallen is dat ik als ik het wilde testen die niet kon doen op mijn domeinnaam, ondanks alle andere verbindingen daarmee wel werken. Na het invoeren van het IP adres was het mij wel gelukt om verbinding te maken.

Verbinden vanaf mijn Android is nog niet gelukt. Als iemand dit wel voor elkaar heeft gekregen dan hoor ik graag hoe hij dat gedaan heeft.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

2 comments

  1. Hey Ronald,

    Beetje domme vraag, maar waar vind ik precies het adres/ip adres dat ik moet invullen bij het verbinden met mijn VPN server. De server is reeds geactiveerd in DSM. Ik vind enkel het locale IP waar de NAS op draait.

    Is het trouwens mogelijk om een VPN-verbinding te maken met de NAS als die op z’n beurt ook is verbonden via een VPN-verbinding? Ik zou eigenlijk vanop afstand willen kunnen verbinden met mijn Plex media server, maar dat is intussen niet meer mogelijk nu ik de NAS via VPN met het internet verbonden heb.

  2. Domme vragen bestaan niet, alleen domme antwoorden! 😉 Maar begrijp je vraag niet helemaal. Je wilt iets invullen maar ik snap niet helemaal waar. Normaal maak je met een VPN verbinding van buiten verbinding met je netwerk thuis (jij omschrijft dat precies andersom 😉 ). Als je je vraag stelt op de Google+ pagina (https://plus.google.com/u/0/communities/103640591551595724256) kunnen we makkelijker helpen met eventueel screenshots!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*