USB Icon
USB Icon

Het handige van USBCopy & SDCopy

Op een aantal modellen van Synology zit een  zogenoemde “Copy”-knop. Hiermee kan je in één keer een USB stick of SD-kaartje back-uppen naar de Synology. Er wordt een 1-op-1 kopie gemaakt van de USB stick of SD-kaart naar de Synology, je kan geen selectie maken wat je wilt kopiëren. Zelf zie ik het nut hier wel van in aangezien ik wel regelmatig data op een USB stick krijg die ik op mijn Synology wil opslaan maar ook bijvoorbeeld de foto’s die met een digitale camera gemaakt heb, deze worden opgeslagen op een SD-kaartje. Je haalt het SD-kaartje uit je digitale camera, steekt hem in het SD-slot van je Synology en drukt op de “Copy”-knop en je bent klaar.

Niet elk Synologymodel heeft deze “Copy”-knop. Als je deze knop niet in de buurt van je aan-uit knop ziet dan kan je helaas deze functie niet gebruiken. Op de modellen DS213 en DS214Play zit deze knop wel, op een DS213j zit de knop niet en op de DS713+ zit alleen de USBCopy mogelijkheid.

De Copy knop boven de aan-uit knop.

Voordat je de “Copy”-knop gaat gebruiken moet je deze functie wel aanzetten en instellen via de web interface van je Synology. Dit gaat vrij simpel.

 1. Log in op de web interface van je Synology.
 2. Open het “Configuratie scherm”, ga naar “Externe Apparaten” en naar het tabblad “USBCopy/SDCopy”.
 3. Zet hier de functie aan die je wilt gebruiken en kies een gedeelde folder waar de gegevens opgeslagen moeten worden. Je kan helaas alleen de bovenste map kiezen zoals photo of zelf aangemaakte gedeelde mappen. “Photo” gaat wel, “Photo\SD-kaartje” gaat niet.
  Kies de functie die je wilt gebruiken, Selecteer de map en druk op Toepassen.

  Kies de functie die je wilt gebruiken, Selecteer de map en druk op Toepassen.

 4. Als je de USB-stick of SD-kaart in je Synology stopt duurt het een paar seconde voordat de Synology het herkent, het lampje van de Copy-knop gaat dan branden. Druk erop en als het lampje gaat knippen is hij bezig om een backup te maken van de USB stick of SD-kaartje. Zodra de back-up klaar is stopt het lampje met knipperen.

About Marc

Ik beschik over een DS918+ met 4x 4TB, 16GB ram en 2x Intel 600p 256GB ssd's voor caching. Off-site backups worden gedaan op STACK.

One comment

 1. Beste, ik heb verschillende directories op de NAS DS916+ staan:
  muziek
  foto
  backup
  Bij USBcopy kan ik dus maar 1 directory selecteren per copy van NAS naar USB schijf.
  Ik heb al geprobeerd met verschillende partities te maken op de USB schijf, met de bedoeling de directory foto bij de copy muziek te zetten. Toch blijft
  de Synology USBcopy koppig en zegt dat er niet kan gekopieerd worden.
  Als ik een andere lege USB schijf gebruik is dat in orde.
  Is dat normaal dat men voor iedere directory een andere USB-schijf nodig hebt?
  Dit zou ik maar armzalig vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*