Uptime van jouw Synology NAS

Een tijdje geleden liet een collega van mij Pingdom zien. Een webdienst waarmee je uptime kan controleren. Uiteindelijk even zelf op zoek gegaan, en het is voor mij toch wel een handige dienst. Pingdom houdt van buiten je eigen netwerk bijvoorbeeld je NAS in de gaten. Wanneer deze niet meer bereikbaar is dan laat Pingdom dit weten doormiddels van een email. Je kan één locatie gratis toevoegen, wil je meer controleren dan moet je helaas betalen. Ik heb maar één NAS, dus voor mij is het voldoende.

Pingdom

Pingdom

Je kan niet alleen zien of je omgeving up/down is, maar ook de response tijden. Misschien handig om zo te kunnen zien of het nu je webpagina is die langzaam laad of dat het uberhaupt aan je verbinding ligt. Aan het einde van de maand krijg je een rapport.

Omdat het een dienst is die niet op je netwerk draait krijg je altijd een melding. Een Synology NAS zonder internet verbinding kan jou natuurlijk geen bericht sturen wanneer het niet helemaal goed gaat. In de screenshot hierboven zie je in ieder geval alle reboots van de NAS/Router/Switch die ik heb gedaan met wat voor reden ook! Direct ook een mooie manier om je provider te controleren of ze hun uptime wel halen. (de outage van 28 augustus was de upgrade naar de laatste versie van de DSM).

Er is trouwens ook een Android en iOS applicatie voor deze dienst.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*