Update DSM 5.1-5022 beschikbaar

Er staat weer een kleine update online, dit keer in de vorm van een nieuw versienummer!
Het blijft altijd een beetje raden wanneer het een ‘eenvoudige’ update op een bestaande versie of een volledig nieuw nummer wordt.
Belangrijker is echter dat we onze DiskStation up-to-date houden om ongewenst bezoek én niet meer werkende services te voorkomen.

Release Notes:
Versie : 5.1-5022
(2015/01/12)
Fixed Issues

  1. Verbeterde harddisk-compatibiliteit voor DS215j.
  2. Verbeterde efficiency van back-up-taken.
  3. Een probleem opgelost waarbij DSM updates soms niet wilden installeren op systemen waarop High Availability is geactiveerd.

bron: http://www.synology.com/en-us/support/download 

De update uitvoeren

  1. Log in op je DSM
  2. Klik “Start” > “Control Panel” > “DSM Update”
  3. Bij Status staat aangegeven of er een update beschikbaar is.
  4. Klik op Download. De download zal nu beginnen.
  5. Klik op Update, er zal een reboot worden uitgevoerd

Je kunt eventueel ook “Check for DSM updates automatically” aanvinken, dan wordt het automatisch gedaan. Je kunt er ook voor kiezen dat de DSM dan automatisch update, bijvoorbeeld midden in de nacht. Persoonlijk wil ik het altijd zelf in de hand houden dus bij mij staat de optie “… let me choose whether to install them” aan.

About Egbert

Van een CS407 via een DS410j inmiddels eigenaar van een DS1513+ met DX513 uitbreiding. Voorlopig meer dan voldoende ruimte voor DVD's, films, muziek en mijn andere hobby fotograferen. Beheer via CMS ook andere diskstations.

One comment

  1. Voor degenen die de vorige update nog niet geïnstalleerd hebben, Synology maakte net bekend dat alle gerepareerde bugfixes uit versie 5021 ook in deze release zijn meegenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*