Two Step Verification
Two Step Verification

Two-Step verification op jouw Synology NAS

Ik gebruik het al een tijdje, en er eigenlijk nooit over nagedacht om er eens een blogpost over te schrijven “Two-step authentication”. Naast het standaard wachtwoord wat je ingeeft dien je met two-step authentication ook een tokencode in te geven. Net even een stukje handiger, mits je altijd je mobiele telefoon bij de hand hebt.

Afgelopen week liep ik tegen het probleem aan dat mijn DS Download plugin voor Google Chrome niet meer werkte. Elke keer kreeg ik de melding te zien dat ik niet in kon loggen. In eens ging het lampje branden en kan bij deze vertellen dat als je van two-step authentication gebruik wilt maken je na moet denken of er niet ergens plugins oid gebruik maken van alleen je gebruikersnaam en wachtwoord.

Ik heb alleen een Android device, maar weet dat de Google Authenticator ook voor iOS te krijgen is.

Wat heb je nodig:

 • Google Authenticator
  Play Store App Store
 • Een DSM account

Wat dien je te doen:

 1. Ga naar de Play of App Store en installeer de applicatie
 2. Log in op de DSM
 3. Klik op het hoofdje rechtsbovenaan de pagina en kies “Options
 4. Zet het vinkje voor “Enable 2-step verification” en klik op de knop eronder.
 5. Klik op “Next” en voer je e-mailadres in.
 6. Je krijgt nu een QR-code te zien. Start de Authenticator applicatie op je mobiele device
 7. Bij Android druk je nu op de Menu knop en kies je voor “Account Instellen
 8. Klik op “Een streepjescode scannen
 9. Wanneer er gescant is zie je het nummer en kan je de wizard verder doorlopen.
 10. Druk op “Next
 11. Neem de code over van de applicatie in het invoer veld.

Let op!!!: Het is heel belangrijk dat je tijd goed staat op je device en op je NAS. Wanneer dit teveel afwijkt is het niet mogelijk in te loggen.

 

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

2 comments

 1. Werkt ook met de Microsoft verificator app op Windows Phone 🙂

 2. Dag Ronlad,

  Ik heb de 2 staps verificatie aangezet maar zou deze nu graag weer uitzetten, echter met welke account ik ook inlog root,admin of mijzelf het vinkje voor enable is grayed-out?
  Terwijl ik deze heb anabled met de admin account?

  Enig idee hoe dit voor elkaar ga krijgen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*