Transdrone, mooi alternatief voor DS Download

Voor iedereen die bekend is met het fenomeen BitTorrent en Synology zal de applicatie DS Download tevens bekend in de oren klinken. DS Download is een applicatie voor Android en iOS waarmee je het beheer van het Download Station op je Synology NAS met je smartphone of tablet onder je hoede kunt nemen.

Behalve de standaard applicaties van Synology zoals DS Download verschijnen er ook steeds meer alternatieve applicaties op de markt waarmee je soms zelfs nog meer functies op je Synology NAS kunt bedienen en/of beheren.

Transdrone

Transdrone is zo een alternatieve applicatie welke eigenlijk vergelijkbaar is met DS Download. Transdrone heeft echter een aantal handige functies welke de applicatie, volgens mij, zelfs een betere Download Station beheerder maakt in vergelijking met DS Download.

Een belangrijk voordeel wat Transdrone kent is de mogelijkheid om behalve de url van bijvoorbeeld een .torrent bestanden toe te voegen het je ook de mogelijkheid biedt om het .torrent bestand zelf up te loaden naar je Synology Download Station. Deze functie zit niet in de standaard DS Download applicatie van Synology. Hiermee ben je dus niet verplicht de url van het .torrent bestand te traceren (wat soms een hele klus is), maar kun je gewoon het .torrent bestand downloaden op je smartphone of tablet en kun dit direct uploaden via Transdrone naar het Synology Download Station.

Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om door middel van de ingebouwde barcode scanner de qr-code van een download url te scannen zodat deze direct door Transdrone doorgegeven wordt aan je Synology Download station.

Met behulp van de sorteerfunctie in Transdrone kun je met enkele drukken op de knop je downloads sorteren op diverse manieren. Sorteer onder andere op naam, status, datum, downloadsnelheid, uploadsnelheid en deelratio. Als laatste kun je in Transdrone doorklikken op je voltooide en/of lopende downloads en heb je de mogelijkheid om te bekijken welke bestanden dit .torrent bestand bevat.

Transdrone is voor mij een waardige vervanger van de DS Download applicatie en is via deze link gratis te downloaden uit de Google Play Store.

About Gast Blogger

Soms wordt er contact met ons opgenomen door lezers die een stukje geschreven hebben wat we mogen gebruiken op het weblog. Deze stukjes komen dan terug onder het account Gast Blogger. Dit is de eerste die we publiceren. Wil je jouw artikel ook geplaatst hebben dan kan je contact met ons opnemen!!!

2 comments

  1. helaas niet meer te vinden 🙁

    • Soms lijkt het aantal pakketten ook wel minder te worden voor Synology. Helaas niets aan te doen. Hopelijk pakt een ander het snel op en gaan ze ermee verder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*