Synology Router RT1900ac SRM Versie 1.0.2-6022

De jongste update van SRM is er in de vorm van een nieuwe release. Naast wat we van Synology gewend zijn op het gebied van het dichten van eventuele beveiligingslekken, zijn er een paar nieuwigheden die aangeven dat men constant bezig is de software te verbeteren.
Belangrijk is om te vermelden dat bij Port Forwarding nu in een keer zowel TCP en UDP kunnen worden meegenomen en er dus niet twee aparte rules hoeven te worden aan gemaakt. Verder kun je het aantal DHCP-adressen voor het gastennetwerk beperken. Wel zo handig als je zelf een grote hoeveelheid apparaten aan je router hebt hangen.

Versie: 1.0.2-6022

(2016/03/03)

Fixed Issues

 1. Added the “TCP/UDP” option to Port Forwarding to set TCP and UDP rules at the same time.
 2. Allows setting the DHCP range for guest networks.
 3. Re-defined schedule behavior in Parental Control: When Internet access is blocked on a device, you can still use this device to access SRM and other devices in the local network.
 4. Re-defined “banned” in Traffic Control: When a device is banned, you cannot use this device to access the Internet or SRM, but you can still access other devices in the local network.
 5. UPnP rules will remain after an SRM reboot.
 6. Enhanced SRM security (CVE-2015-7547, CVE-2015-3197 CVE-2015-5621, CVE-2016-0777, CVE-2016-0778).
 7. Fixed an issue where SRM could not find DNS servers when PPPoE was selected as the connection type after a soft reset of the Synology Router (i.e., pressing the reset button for four seconds).
 8. Minor bug fixes.

Als je SRM update valt de verbinding van je modem slechts korte tijd weg. Moet je dus iets belangrijks op internet doen, voer  de update dan uit op een tijdstip dat het minder belangrijk is dat de verbinding up-and-running is!

Hoe vind je de plaats waar je SRM kunt updaten?

Network Center > Administration > tab: Update & Restore

Network Center

Waar bevindt zich de update-tab in SRM?

 

About Egbert

Van een CS407 via een DS410j inmiddels eigenaar van een DS1513+ met DX513 uitbreiding. Voorlopig meer dan voldoende ruimte voor DVD's, films, muziek en mijn andere hobby fotograferen. Beheer via CMS ook andere diskstations.

2 comments

 1. Hoi,

  Heeft iemand ervaring met deze firmware? De vorige (1.0.1-6007 incl update 1 en 2) gaven bij mij wifi drops op zowel de 2,4 ghz als 5 ghz verbindingen.

 2. Hans kattsman

  Na de update vanmiddag wil de verbinding tussen glasvezel en router niet meer werken
  Iemand een idee behalve restore?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*