Synology Product Veiligheidsadvies

Om informatie over Synology in te winnen struin ik het internet af. Altijd op zoek naar howto’s van anderen die ik dan zelf kan proberen, maar ook leuke nieuwtjes. Iets wat je bij een dergelijke zoektocht niet over het hoofd kan zien is het Nederlands Synology Forum. Een bekende daar “Birdy” bracht de bezoekers daar op de hoogte van een pagina op de Synology Website. Een pagina die ik belangrijk genoeg vind om jullie van op de hoogte te brengen.

Security Pagina

Security Pagina

Op de pagina roept Synology op beveiligingsissues te melden via security@synology.com te melden. Uiteindelijk ben je natuurlijk voor een heel groot deel zelf verantwoordelijk voor je NAS die aan het internet hangt en waar je misschien heel wat persoonlijke informatie op hebt staan. Meer informatie kan je op de pagina van Synology terug vinden. Het is niet altijd even handig om een gevonden issue te melden op publieke fora, omdat je hiermee eventuele kwaadwillenden ook direct op het juiste spoor zet.

Ook wijzen ze ons op de pagina die Synology in de lucht heeft geholpen omtrent instellingen die je zelf kan maken. Helaas zijn de screenshots nog van DSM 4, maar dit zal duidelijk genoeg moeten zijn om ook door te voeren op DSM 5.0.

Misschien had je hier aan de rechter-kant ook al gezien dat de bekende issues via een RSS feed binnen gehaald worden. Hou deze met regelmaat in de gaten zodat je zeker weet dat er niemand dingen doet met het apparaat waarvoor jij juist zoveel moeite hebt gedaan om anderen buiten te houden.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*