Synology Photo Station via HTTPS – Deel 2

Een goede beveiliging van onze data vinden we natuurlijk allemaal belangrijk. Daarom heb ik tijden terug al een keer iets geschreven over het verbinden naar Photo Station door middel van een HTTPS verbinding. Hierdoor zullen je inlog-credentials niet open en bloot over het internet gecommuniceerd worden en is de kans dat iemand de gegevens onderweg onderschept stukken kleiner/niet aanwezig.

Helaas is de oude howto niet meer bij de tijd. Want deze morgen, toen ik naar een bepaalde instelling op zoek was, kwam ik in Photo Station de optie tegen om het verkeer van een normale HTTP verbinding naar een beveiligde HTTPS verbinding om te leiden. Misschien hadden jullie de instelling nog niet gezien, dus kon het niet laten om het hier toch even te noemen.

Verkeer omleiden van HTTP naar HTTPS in Photo Station

Verkeer omleiden van HTTP naar HTTPS in Photo Station

Instellen is heel makkelijk. Open Photo Station > Log in, wanneer je dat nog niet bent > Ga naar “Instellingen” > “Algemeen”. Helemaal onderaan de pagina heb je mogelijkheid de instelling aan te passen. Dus heb je dit nog niet gedaan dan kan ik het zeker aanbevelen.

 

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

4 comments

  1. Tis een leuke optie maar als je deze optie aan zet kunnen gebruikers als je schoonmoeder of je collegas zich gehinderd voelen als er een waarschuwing komt als je geen geldig ssl-certificaat hebt lopen op je synology. Veel mensen worden bang als er een rood scherm komt van chrome bij het bezoeken van je photo-site.

    • Klopt dat veel mensen ervan schrikken, maar dit kan je natuurlijk oplossen door een certificaat te installeren op je NAS. En de waarschuwing wegklikken en doorgaan is altijd nog veiliger dan je credentials open en bloot over het internet te sturen. Gebruiksvriendelijkheid gaat vaak ten koste van veiligheid.

  2. Via startssl.com kan je gewoon gratiszzz een ssl certificaat creëren en op je nas zetten. Dan is er geen drempel meer voor je familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*