Synology Note Station Webclipper beschikbaar in de Chrome Webstore

Met DSM 5.2 en de laatste versie van Note Station is het mogelijk om Webclips te maken en deze direct weg te schrijven in je Note Station. Dit is makkelijk even snel een pagina op te slaan die je dan later via je browser of via DS Note op je mobiele device kan benaderen. Het betreft hier een Chrome plugin, het is dus wel noodzakelijk dat je ook Chrome als webbrowser gebruikt. In Microsoft Internet Explorer of Firefox zal dit niet werken.

Wanneer je op een pagina bent dan klik je op het webclip icoontje en krijg je onderstaand schermpje te zien. Hierbij heb je de keuze wat je precies in je webclip wilt opnemen. De opties zijn:

 • Vereenvoudigde inhoud > Probeert opmaak weg te halen waardoor je een “schone” notitie krijgt.
 • Volledige inhoud > Probeert de opmaak van de pagina te behouden en slaat de tekst ook daadwerkelijk als tekst op.
 • Screenshot complete pagina > Hierbij wordt er een afbeelding gemaakt. Handig voor lange pagina’s die niet in één keer op de pagina passen.
 • Screenshot > Maakt een screenshot van wat je op dat moment op je scherm hebt staan.
Synology Web Clipper

Synology Web Clipper

Na het kiezen hoe je webclip gemaakt dient te worden kies je in welke notebook deze notitie weggeschreven dient te worden samen met eventueel tags en opmerkingen. Helaas werkt het niet super snel en blijft het schermpje in beeld tot het moment dat het is opgeslagen op je NAS.

Een stap in de juiste richting als je het mij vraagt. Wanneer ze dergelijke functionaliteit blijven toevoegen dan kan hier nog eens een volwaardig pakket uit komen.

Note Station is nu alweer een tijd beschikbaar. Ik ben benieuwd of jullie dit pakket nu ook gebruiken. Misschien dat jullie daarvoor onderstaande poll willen beantwoorden.

Klik op onderstaande knop om het zelf te installeren en te proberen in combinatie met jouw NAS.

Add To Chrome

 

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

3 comments

 1. Ik ben een vrij fanatieke note taker.
  Gebruikte Evernote en ben direct overgestapt op DS Note zodra dit uitkwam.
  Na een maand of 8 dit gebruikt te hebben toch weer terug gegaan naar Evernote.
  De voordelen van het hebben van de notities in mijn eigen beheer wegen niet op tegen de nadelen:
  – DS Note en Note Station webinterface zijn gewoon veel trager dan Evernote
  – DS Note is nog al eens onbetrouwbaar (opslaan en notitie is verdwenen)
  – Note Station vanaf mijn werk helaas niet bereikbaar door firewall instellingen
  – Minder integratie met andere producten zoals mijn GTD app.

  Alhoewel het verder een mooi product is dat ik blijf volgen is het voor mij jammer genoeg niet de beste oplossing. Ik hoop dat ik ooit Evernote als pakket o.i.d. zelf zal kunnen hosten.

  • De mobiele versie van Note Station (DS Note) is mij snel genoeg. Ik zal graag willen dat er een offline client komt die synct met een interval. Hiermee zal alles wat sneller kunnen verlopen dan wat het doet wanneer je via de browser werkt. Gelukkig heb ik nog geen ervaringen met notes die ineens weg zijn.

 2. Beetje jammer dat die Webclipper enkel voor Chrome beschikbaar is, maar waarschijnlijk is Chrome de meest “open” browser om dit soort add-ins voor te ontwikkelen. Dus dan is het niet zo vreemd dat ze hiermee komen.

  Ik zoek nog een manier om snel en eenvoudig documenten als notities op te slaan in Note Station. Bij Evernote kan dat door bijv. documenten te e-mailen naar een Evernote e-mail adres. Een alternatief is om een lokale map te laten pollen en documenten automatisch als notities te importeren in Evernote. Beide mogelijkheden zijn ideaal in het geval je documenten wil scannen en opslaan in je digitale archief.
  Dat digitale archief host ik het liefst op mijn eigen NAS, dus vandaar dat ik nog zoekende ben hoe ik scans eenvoudig in Note Station krijg toegevoegd.

  N.B. Via de DS Note app kun je snel een nieuwe notitie aanmaken en daar een bijlage aan toevoegen die je via bijv. Dropbox of DS File ophaalt. Dat werkt, maar is m.i. wel aardig omslachtig.

  Iemand suggesties of moeten we wachten tot uitbreiding van de huidige feature-set van Note Station door Synology?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*