Synology komt met router

Op de CeBIT is een Synology Router te zien. Een router die later dit jaar uit moet komen. Helaas zijn we niet zelf op de CeBIT dus we moeten het even doen met de informatie die we kunnen vinden op de website van Synology zelf. Ik ben zeer benieuwd waar ze precies mee gaan komen, maar denk dat het een leuke toevoeging is op het bestaande assortiment (zolang de NAS-servers maar hun core business blijft).

Op de CeBIT zelf is verder niet veel nieuws te vinden als we de website van Synology moeten geloven. Van de nieuwe beta software waren we inmiddels al op de hoogte.Wil je weten wat je gemist hebt dan kan je op de Synology CeBIT pagina een kijkje nemen.

Synology Router

Synology Router

De volgende features staan in ieder geval vermeld:

  • High-speed networking with IEEE 802.11b/g/n/ac support
  • Dual band at 2.4GHz & 5GHz, 3×3 MIMO streams, up to 1.9 Gbps
  • Fresh and intuitive web interface for both beginners and IT experts
  • Exclusive Synology add-on features to build your media library right from the router
  • Advanced features (beamforming, DNS web-filter, advanced QoS prioritization, etc.) for precise management

De interface van deze router komt eruit te zien als de DSM-interface die we nu al kennen van onze Synology NAS-apparaten. Wanneer je inmiddels dus een beetje overweg kunt met je NAS dan moet ook deze router geen enkel probleem zijn. Wat er allemaal precies in komt te zitten staat nog nergens vermeld, maar ik kan mij voorstellingen maken bij eenvoudig instellen van Firewalls.

Op de foto’s die Hardware.info gemaakt heeft kun je in ieder geval screenshots zien met het Package Center, waardoor het voor ontwikkelaars natuurlijk ook weer interessant kan gaan worden. Een prijs of exacte datum is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Ik heb dus interesse… zouden jullie een dergelijke router overwegen of durf je met de huidige aanwezige informatie al te zeggen dat je een beter alternatief weet?

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

2 comments

  1. Is er al meer bekend wanneer de router uitkomt? Kan niet wachten 🙂

    • Helaas heeft Synology ons daar nog geen duidelijkheid over kunnen geven. Ze blijven aanhouden dat het later dit jaar moet zijn. Wij wachten ook in spanning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*