Synology introduceert DiskStations DS2015xs en DS3615xs

Het onderstaande bericht kregen we van de Europese vestiging van Synology

10GbeE NAS-oplossingen voor bedrijven die de hoogste prestaties vereisen

Taipei, Taiwan, 9 december 2014 – Synology introduceert de nieuwe DiskStations DS2015xs en DS3615xs. De 8-bay DS2015xs is de eerste NAS-server voor het MKB met ingebouwde 10GbE SFP+ LAN-poorten (SFP+ is een optische connectiestandaard). Voor grotere organisaties biedt de 12-bay DS3615xs superieure doorvoersnelheden en optimale data-betrouwbaarheid voor gecentraliseerde dataopslag en-management, en voor gevirtualiseerde omgevingen.

DS2015xs

DS2015xs

“Organisaties met een sterke focus op efficiency lopen dagelijks tegen grenzen aan. Maar de productiviteit zou nooit beperkt moeten worden door de hardware-infrastructuur”, zegt Michael Wang, productmanager bij Synology. “Wij zijn van mening dat zowel MKB-ondernemingen als grotere organisaties opslagoplossingen verdienen die klaar zijn voor een uitdagende en veelbelovende toekomst. Dat was dan ook het uiitgangspunt voor de ontwikkeling van de DS2015xs en DS3615xs.”

Met een gloednieuwe ARM Cortex A15 quad-core CPU en maximaal 8GB RAM, behaalt de DS2015xs een maximale doorvoersnelheid van 1.930  MB/sec, tegen een prijs die nauwelijks hoger ligt dan voor een standaard MKB NAS-opslagsysteem. Met twee ingebouwde 10GbE SFP+ LAN-poorten en twee 1GbE RJ-45-poorten zijn organisaties klaar voor een transitie naar een 10GbE netwerkomgeving. Daarnaast ondersteunen deze poorten Link Aggregation en Failover. In combinatie met ondersteuning voor SATA III 6Gb/sec is de DS2015xs in staat om intensieve multitasking-taken af te handelen met een prestatieniveau dat we tot nu toe alleen kennen van kostbare enterprise servers

De DS3615xs is uitgerust met een 3,4GHz dual-core x64-processor met hardwarematige AES-NI encryptie. Hierdoor is bij een geïnstalleerde 10GbE netwerkkaart een uitzonderlijk hoge doorvoersnelheid van ruim 2.350 MB/sec mogelijk, met maximaal ruim 236.350 IOPS (I/O operaties per seconde). Voor bedrijfskritische toepassingen waarbij data-betrouwbaarheid absoluut voorop staat, zorgt de ondersteuning van maximaal 32GB ECC RAM ervoor dat alle gegevens met extreem hoge snelheid correct worden weggeschreven en gelezen. Met vier Gigabit LAN-poorten en een PCIe 3.0-slot betreedt de DS3615xs ook het tijdperk van high-speed data overdracht. Daarmee is deze oplossing bij uitstek geschikt voor virtualisatie-omgevingen. Verder maakt deze NAS optimaal gebruik van de snelheid van SSD’s, dankzij een SSD-cache die geoptimaliseerd is voor zowel lezen als schijven en ondersteuning voor SATA III. Daarbij worden de kosten per megabyte zo laag mogelijk  gehouden.

De DS2015xs als de DS3615xs ondersteunen maximaal respectievelijk 120TB en 216TB aan ruwe opslagcapaciteit, wanneer gebruik wordt gemaakt van een DX1215 uitbreidingsunit. Ondersteuning voor Synology High Availability en de meervoudig uitgevoerde LAN-poorten garanderen de hoogst mogelijke beschikbaarheid en bedrijfszekerheid. Beide NAS-servers zijn gecertificeerd voor WMware, Citrix en Microsoft Hyper-V, zodat ze naadloos geïntegreerd kunnen worden met een gevirtualiseerde bedrijfsomgeving, waarbij ze dienen als een krachtige centrale opslag.

Synology biedt op de DS2015xs en DS3615xs vijf jaar garantie en tevens Synology Replacement Service in een aantal landen, waarbij een defecte NAS de volgende werkdag wordt vervangen.

Uitgebreide specificaties van de DS2015xs en Ds3516xs zijn te vinden via de links.

Beschikbaarheid

De Synology Diskstations DS2015xs en DS3615xs zijn per direct leverbaar.

In het persbericht worden geen (advies)prijzen genoemd, maar op internet circuleren prijzen van € 1185 voor de DS2015xs en rond € 2325 voor de DS3615xs. Prijzen incl. btw en uiteraard zonder disks.
Als je de specificaties en de prijzen zo bekijkt zullen het vooral interessante Disk Stations zijn voor de zakelijke markt, zoals ook in de kop van het bericht aangegeven.
Met de steeds grotere vraag naar ’thuisopslag’, zou het me overigens niet verbazen toch ooit eens ergens bij iemand privé zo’n gegevenskluis aan te treffen!

About Egbert

Van een CS407 via een DS410j inmiddels eigenaar van een DS1513+ met DX513 uitbreiding. Voorlopig meer dan voldoende ruimte voor DVD's, films, muziek en mijn andere hobby fotograferen. Beheer via CMS ook andere diskstations.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*