Synology Cloud Station Backup

Met de bèta-versie (en zo ook de final versie) van DSM 6.0 is het mogelijk om via Cloud Station Server de applicatie Cloud Station Backup te downloaden. Ik heb vanavond de Windows versie geïnstalleerd en dit was precies het programmaatje dat ik nodig had.

Backup Voltooid

Backup Voltooid

Cloud Station Drive kennen we inmiddels wel, dat is het Dropbox alternatief van Synology. Deze synchroniseert enkele mappen op je PC met je Synology NAS server. Synology Cloud Station Backup is specifiek voor het wegschrijven van je bestanden op een veilige locatie.

Ik scan alle post die ik binnen krijg zodat ik deze niet meer kwijt kan raken. Dit doe ik met de applicatie “Windows Fax and Scan” die standaard op Windows-computers aanwezig is. Deze applicatie schrijft de gescande bestanden weg in je “Mijn Documenten” folder waarbij er geen mogelijkheid is om de opslag locatie op te geven. Met Synology Cloud Station Backup laat ik nu precies dat mapje backuppen naar mijn home folder zodat de bestanden op hun beurt weer op al mijn PC’s terecht komen.

Het installeren van Synology Cloud Station Backup is niet moeilijk. Hiervoor moet je het volgende doen:

 1. Log in op DSM (6.0)
 2. Start Cloud Station Server
 3. Klik nu “Nu Downloaden” onder “Cloud Station Backup”
 4. Wacht tot de download is voltooid en start het bestand door er dubbel op te klikken.
 5. Het betreft hier een standaard installatie die je met volgende / volgende kan voltooien
 6. Na het installeren zal de applicatie direct starten en je door de configuratie loodsen
 7. Natuurlijk moet je het adres van je Synology NAS opgeven en je gebruikersnaam en wachtwoord van je account
  Let goed op dat je poort 6690 open hebt staan en dat jouw account ook rechten heeft in Cloud Station Server
 8. Je geeft nu een back-up-bron op en een back-up-doel op. Bij Back-updoel kan je alleen je Cloud map opgeven die je ook in Cloud Station gebruikt.
 9. Nadat je dit hebt ingesteld zal de applicatie direct alle mappen die je als back-up-bron hebt aangegeven backuppen op je server.
 10. Elk bestand dat je opslaat in een dergelijke map wordt direct gekopieerd naar je Synology NAS.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

10 comments

 1. Hans van Noort

  Dat doe ik met een app op mijn iPad direct naar de juiste folder op mijn Synology

 2. Dit kan ook zonder Cloud Station backup. Ik heb mijn folder ‘My documents’ fysiek ondergebracht onder de CloudStation. Rechter muisklik ‘My Documents’ -> Properties -> Location en hup klaar is kees…

  • Is het mogelijk om meerdere harddrives toe te voegen aan cloud station back-up zodat mijn 3 harde schijven in de pc gesynchroniseerd worden met de nas ?

   • Met Cloud Station backup voeg je geen schijven toe, maar locaties. En die locaties mogen op verschillende schijven staan. Maar wat houd je tegen om het een keer te proberen?

   • Lezen, lezen en lezen.
    Intussen alles perfect werkend gekregen.

 3. Nu snap ik weer iets niet als leek, ik krijg dus een map \home\Cloudstation\Backup\DESKTOP. Het is niet mogelijk om een andere map te kiezen, maar alles (ook de submappen) in mijn map \Home\Cloudstation wordt al gesynchroniseerd op al mijn apparaten

  Als – backup – is dit dan niet bruikbaar, want grote mappen zijn niet mogelijk, de 32gb van mijn tablet en mobiele telefoon zijn te klein. Hoe kan ik tegen houden dat alleen deze map in mijn cloudstation niet met deze apparaten gesynchroniseerd wordt.

 4. Ik geraak er ook niet uit.
  IK wil mijn 3 harde schijven van mijn pc synchroon houden met mijn nas.
  Ik zou dus graag op mijn nas hetzelfde te zien krijgen als op mijn pc.
  Maar met cloud station drive kan je op je pc maar één map instellen. Hoe kan je dit oplossen ?

 5. Hallo Ronald,

  Het lukt mij niet om Cloud Station Backup te laten draaien. Terwijl ik gewoon ingelogd ben op de NAS en er mee kan werken, wordt bij configureren van Cloud Station Backup aangeven dat ik de verkeerde gebruikersnaam en wachtwoord gebruik, terwijl dit hetzelfde is waarmee ik op dat moment ben ingelogd. Erg jammer, want ik kom zo niet verder

 6. Ik zou graag https://www.backupruimte.nl/ willen combineren met Synology Cloud Station. Is dit mogelijk? Heeft iemand hier ervaring mee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*