Foscam
Foscam

Surveillance Station en de Foscam FI8918W

Ik kon het niet laten. Al tijden zag ik de applicatie in de Package Center staan, en had er nog nooit iets mee gedaan. Bij een Synology NAS krijg je 1 licentie om een camera aan te sluiten en samen met de Surveillance Station zal je dan een mooie oplossing moeten hebben. Dat vond ik toch wel het proberen waard en heb gisteren dan ook een camera besteld. Om precies te zijn de goedkoopste Foscam die ik kon vinden, de FI8918W. De resolutie is voor camerabewaking vind ik  ruim voldoende.

Surveillance Station

Surveillance Station

Het was even puzzelen. Want de camera aan mijn netwerk hangen met een UTP kabel en het beeld kunnen zien was zo gebeurd. Het toevoegen in Surveillance Center was ook niet zo heel moeilijk. Ja ik had mijzelf even buitengesloten omdat ik het wachtwoord van een account plakte en blijkbaar het invoer veld niet zoveel karakters toe liet. Nou ja…. even resetten en had alles snel weer aan de praat.

De UTP kabel eruit trekken en geduldig wachten was voor mij de oplossing voor mijn laatste probleem. Blijkbaar kan hij niet met twee IP adressen tegelijk verbonden zijn. Op het moment dat ik hier achter was kon ik dus de camera overal neerzetten wat ik wilde.

Wanneer jullie specifieke vragen hebben over deze camera of over de Surveillance Station dan kan je die hieronder kwijt. Ik ga nog even lekker verder met instellen en ga jullie binnenkort van een update voorzien van mijn bevindingen.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*