Sickbeard #1 Installatie

Met Sickbeard is het mogelijk om via nieuwsgroepen automatisch series te downloaden. Wat je normaal via bijvoorbeeld Spotnet handmatig doet kan Sickbeard automatisch voor je doen. Je geeft een serie op, selecteert welke afleveringen je wilt en Sickbeard zal hier automatisch naar gaan zoeken. Verwacht niet dat Sickbeard meteen binnen een aantal minuten alle opgegeven afleveringen/series voor je vindt. Het kan soms een aantal uur of zelfs dagen duren voordat Sickbeard oude afleveringen voor je vindt. Hoe je zorgt voor meer zoekmogelijkheden kan je vinden in de post over Sickbeard Search Providers.

#1 Installatie:

 1. Package Center
  Om Sickbeard te kunnen installeren moet wel eerst de repo van SynoCommunity worden toegevoegd in Package Center, http://packages.synocommunity.com. Hoe je dit doet kan je lezen in een eerdere post.
 2. Installeer Python eerst|
  Voordat Sickbeard geïnstalleerd kan worden moet eerst Python 2.7.3-3 of hoger geïnstalleerd worden. In de Repo van SynoCommunity staat Python 2.7.6-7. Installatie van Python gaat heel makkelijk, druk op Installeer, daarna op Toepassen en de installatie is voltooid.
 3. Installeer Sickbeard
  Installeer Sickbeard via Package Center, let wel goed op dat je de standaard Sickbeard installeert en niet de Custom of TPB versie.

  sickbeardiinstalleren

  Sickbeard installeren

  Zorg wel dat “Voer uit na installatie” aanstaat tijdens de installatie.
  Zodra Sickbeard geinstalleerd is zal Sickbeard onder het start menu van de Synology staan. Klik op het icoontje, er zal nu een website worden geopend.

 4. Sickbeard updaten
  Zodra de Sickbeard pagina geopend is zal bovenin op de pagina een “Version unkown” melding staan. Klik op Update Now. Het kan zijn dat er dan een foutmelding in het rood komt te staan. Sluit dan de webpagina en open Sickbeard opnieuw vanuit het Synology Start Menu.

  sickbeard-updaten

  Sickbeard updaten

 5. Sickbeardinstallatie voltooid.
  De installatie is nu voltooid, hierna beginnen we aan de instellingen.

Binnenkort mag je deel 2, de configuratie, verwachten! Dus hou de website goed in de gaten!

About Marc

Ik beschik over een DS918+ met 4x 4TB, 16GB ram en 2x Intel 600p 256GB ssd's voor caching. Off-site backups worden gedaan op STACK.

One comment

 1. Ik zie alleen sickbeard custom staan bij mij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*