SHR uitbreiden met extra schijf

Nu al mijn bestanden over zijn gezet van mijn oude NAS naar mijn Synology kan ik de tweede schijf bijplaatsen. Met SHR moet je dit zonder problemen kunnen doen, maar moest toch nog even kijken op internet hoe ik dit precies moest doen.

  1. Als eerste heb ik mijn Synology uitgezet en netjes gewacht tot alle lampjes uit waren.
  2. Toen de nieuwe schijf erin gedaan en op de aan knop gedrukt.
  3. Helaas is het dan even wachten, maar op een gegeven moment weer ingelogt op de DSM.
  4. Ga nu naar Applicaties > Opslag beheer
  5. Check bij tab: HDD-beheer of er een tweede schijf bijgekomen is.
  6. Ga nu naar tab: Volume en klik op de knop “Beheren”

 

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*