Security Update DSM 5.0-4528 Update 1

Er is weer een security update beschikbaar. Hieronder kan je de release notes terugvinden. Het gaat hier om een patch voor het probleem dat de DSM niet meer benaderbaar is na upgrade met een specifieke harde schijf en een oplossing voor Shared folders niet goed weergegeven worden, waardoor ze niet meer benaderbaar zijn via WebDAV.

Version : 5.0-4528 Update 1

(2014/10/29)
Fixed Issues

 • Fixed an issue that could cause DSM to become inaccessible after a system upgrade with a certain type of hard drive.
 • Fixed an issue where the name of shared folders could be incorrectly displayed, making data inaccessible when connecting via WebDAV protocol.

De update uitvoeren

 1. Log in op je DSM
 2. Klik “Start” > “Control Panel” > “DSM Update”
 3. Bij Status staat aangegeven of er een update beschikbaar is.
 4. Klik op Download. De download zal nu beginnen.
 5. Klik op Update, er zal een reboot worden uitgevoerd

Je kan eventueel ook “Check en Download update regularly” aanvinken, dan wordt het automatisch gedaan en ben je als eerste op de hoogte van de update.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

5 comments

 1. Hi, i just updated my ds1513+ but can’t loggin. a message says ‘System is getting ready. Please log in later’. what is the problem with this update. Any help is appreciated. Thanks

 2. Updating the NAS does take a while. Maybe it is still busy. Just check again in an our or something. When it is still not up after several hours you should contact Synology Support.

 3. > Je kan eventueel ook “Check en Download update regularly” aanvinken, dan wordt het automatisch gedaan en ben je als eerste op de hoogte van de update. <

  Helaas kun je dan ook automagisch zo'n buggy versie binnenkrijgen 🙁
  Ik wacht liever even op ervaringen voordat ik een DSM update doe.

 4. Deze update bevat een fix voor het niet meer kunnen inloggen op DSM bij bepaalde harde schijven. Volgens mij ben ik hiervan het ‘slachtoffer’ geworden. Ik kan namelijk niet meer inloggen nu. Hoe kan ik nu deze update installeren? (of eigenlijk meteen naar de DSM 5.1 final, want ik krijg wel een mail van mijn Synology dat die beschikbaar is…)

  • Ik zal direct naar de laatste versie gaan en dat is dus inderdaad 5.1. Natuurlijk doe je dat wel op eigen risico. Zitten veel leuke nieuwe features in 5.1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*