Samsung HD204UI updaten

Ik had in mijn vorige NAS 2 harde schijven zitten van 2TB. Na de Synology gekocht te hebben, heb in de lijst met compatible harde schrijven gecontroleerd of die van mij er ook tussen stonden. Dit was het geval, maar mogelijk dat deze geupdate moesten worden wanneer deze het serienummer overeenkwam. Dit was niet het geval en dacht direct de schijf te kunnen gebruiken.

Dit kon ook wel, want na het installeren van de harde schijf is deze netjes herkent en kon ik aan de slag. Bij de eerste keer inloggen op de DSM kwam ik er wel achter door een notificatie dat er alsnog een update uitgevoerd moest worden. Misschien dat jullie hiermee ook te maken krijgen, daarom beschrijf ik dit ook.

Het was allemaal even zoeken want het was niet mogelijk om op de naam van de harde schijf ook maar iets te vinden op de website van Seagate. Samsung heeft klaarblijkelijk zijn HD afdeling verkocht aan Seagate en nu ben je dan ook op hen aangewezen voor dit soort dingen. Uiteindelijk kan je iets vinden in de Frequently Asked Questions (Zie hier).

Ik ben niet bekend met bootable discs maken en ben dus verder gaan zoeken. Uiteindelijk op een pagina uitgekomen waar de ISO al klaar staat. Dit werkt allemaal net wat makkelijker.

  1. Download de ISO file (Klik hier) en brand deze op een CD (dus van image naar CD en niet het bestand zelf branden)
  2. Sluit de HD aan, en koppel voor de zekerheid alle andere los (weet niet om dit nodig is, maar een kleine moeite voor wat meer zekerheid
  3. Zorg dat je computer op CD kan booten, en als dat standaard is, pas dat dan aan in je BIOS
  4. Wacht tot er geboot is en type achter A: het volgende F4EU
  5. Het proces zal starten en je laten weten wanneer het klaar is.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*