Overzicht van map zonder thuis te zijn

Ik heb nogal wat films staan en het is soms handig om even snel te kijken wat de laatste nieuwe zijn, want daar raak ik nog wel eens het overzicht van kwijt. Aangezien de films en het script op mijn NAS staan en dat jullie misschien ook wel een dergelijke situatie zitten plaats ik dit hier. Natuurlijk kan het in jouw geval ook iets anders zijn dan films, denk hierbij aan boeken, muziek of andere documenten.

Powershell Logo

Powershell Logo

  1. We ons het een stukje makkelijker maken. Om makkelijke locaties te kunnen gebruiken heb ik NetDrive geïnstalleerd. NetDrive zorgt ervoor dat je je NAS kan benaderen via SFTP. Je NAS komt dan als extra HD in je computer te staan en krijgt dus zijn eigen driveletter.
  2. Ten tweede maken we een shortcut aan die ervoor zorgt dat je powershell script aangeroepen wordt. Dit kan je dus doen op je laptop ook wanneer je niet thuis bent.

    %SystemRoot%\system32\WindowsPowerShell\v1.0\powershell.exe -ExecutionPolicy Bypass -File “D:\volledig pad naar script\ExportFileDir.ps1

  3. Als laatste open je notepad en sla je het bestand op als “ExportFileDir.ps1” met onderstaande tekst:

    GCi D:\video\Movies | Select-Object Name, CreationTime | Sort CreationTime | Out-File C:\Locatie waar het bestand moet komen\movies.txt<‘/blockquote>

    Let op: Pas de onderstreepte gedeelten aan naar de zelf bepaalde locaties.

Ik heb bij punt drie als export map, mijn CloudStation Map aangegeven. Hierdoor wordt het bestand direct naar alle computers verspreid en heb ik dus overal toegang tot de lijst. Makkelijk om even snel door te sturen of te controleren of je een bepaalde film hebt.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*