Heartbleed Bug
Heartbleed Bug

OpenSSL kwetsbaarheid ook op onze Synology

Misschien heb je het al via een andere website meegekregen, maar op veel technische websites zijn artikelen te vinden over de OpenSSL kwetsbaarheid die gevonden is. Bijvoorbeeld Tweakers had hier gisteren een bericht over geschreven. Synology maakt ook gebruik van OpenSSL waardoor ook onze NAS apparaten risico lopen.

Meer informatie over de kwetsbaarheid kan je vinden via de link: http://heartbleed.com/. Eventueel kan je ook nog zelf testen via een andere website. (links met dank aan Wilko op Google+)

Vandaag heeft Synology dan ook via zijn Facebook pagina een mededeling gedaan over dat ze momenteel hard bezig zijn met een update. Het is aan te raden om de updates op automatisch te zetten, zodat je de update zo snel mogelijk na release geïnstalleerd hebt.

OpenSSL Mededeling

OpenSSL Mededeling

Wanneer je je zorgen maakt dan raad Synology het gebruik van QuickConnect af. Deze servicewerkt namelijk met de SSL kwetsbaarheid.

Wat gaan jullie doen? Passen jullie het gebruik aan of blijf je zo werken zoals je altijd al deed.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

2 comments

  1. Update 2 is uitgebracht, die o.a. de OpenSSL-kwetsbaarheid oplost:
    “Fixed a critical security issue of OpenSSL (heartbleed) to prevent secret keys from being compromised. (CVE-2014-0160)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*