Ondersteunt mijn Synology Western Digital Red 6TB?

Al even is er sprake van dat Western Digital een 6TB op de markt zal brengen die speciaal bedoeld is voor een NAS.

Deze zogeheten RED-schijven zijn voorzien van enkele speciale technologieën die wel van toepassing zijn op een NAS, maar niet op een normale desktop PC. Een van de nieuwste technologieën is TLER.

TLER moet er voor zorgen dat een schijf eerder stopt met proberen te schrijven en eerder een nieuw verzoek moet doen, wat goed aansluit bij het netwerk. Data-overdracht krijgt immers een TTL mee, wat wil zeggen een Time To Live.  Het pakket wordt binnen x TTL (waarbij x een tijd is in ms.) opnieuw verstuurd om “file” op het netwerk te voorkomen. Op een vergelijkbare manier moet TLER gaan werken, is er tijd en plek om te schrijven binnen x tijd… , anders vraagt TLER het opnieuw.

Verder zijn deze schijven getest in een NAS-omgeving en zijn ze echt bedoeld om 24/7/365 te draaien.

Wil je weten of jouw NAS de 6TB RED schijven aankan, klik dan op de link. (deze hele zin dus)

Kies uiteraard voor Synology, vervolgens je model.

Enjoy !

About Critonline

Ben een redelijke "eurly-bird" , eerste pc in in 1989 alles op MS-DOS, en MS kan dit niet los laten, en ik voor bepaalde gedeeltes ook niet. Een / of een \ is een wereld van verschil. Echter een http:// of een bepaalde andere logica en al doende leert men dat heb ik. Een DS413j met DSM 5.0 staan, en 2 virtuele; 1 op 4.1 de ander op 5.0 Google levert handvatten, maar zelf proberen, durven en leren.

5 comments

 1. Wat apart dat op een site die aangeeft iets van Synology van te doen te hebben schrijft dat een software gebaseerde NAS iets met TLER doet.

 2. Hieronder een quote van Cipher.

  http://nl.hardware.info/forum/threads/verwarring-blijft-wd-red-of-green.275931/
  TLER heb je alleen nodig als je een lage kwaliteit RAID engine gebruikt; zoals Windows onboard RAID (“FakeRAID”) of Hardware RAID. Software RAID onder Linux/BSD heeft geen TLER nodig; omdat het intelligenter omgaat met disk timeouts dan ouderwetse implementaties.

  Synology heeft sinds DSM 2.2 een eigen recovery ingebouwd.

  Of note, since DSM 2.2Ref: 26, released in September 2009, Synology introduced their own sector recovery subroutine operating in the background, called Dynamic Bad Sector Recovery, to “further enhance the system reliability” with hard drives. This function basically operates in conjunction with DCDs or ECDs, to help maintain availability of a volume when encountering defective sectors on hard drives.

 3. Ronald
  25/11/2015 at 17:48

  Vertel…

  Naar zo’n spannende opmerking had ik graag een reactie gezien. Al helemaal als je 2014 schrijft dat TLER één van de nieuwste technologieën is.

  WDTLER Version 1.03
  Copyright (C) 2004-2006 Western Digital Corporation
  Western Digital Time Limit Error Recovery Utility

  • Hi Quercus,

   Ik snap je laatste bericht niet helemaal. Had je van mij een reactie verwacht? Ik ben niet de persoon geweest die de blogpost heeft geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*