NzbDrone, perfect alternatief voor Sickbeard – Installatie

Veel van onze lezers zullen al bekend zijn met Sickbeard. Sinds een tijdje bestaat er echter ook een alternatief voor Sickbeard genaamd NzbDrone. De installatie van NzbDrone kent echter een aantal puntjes van attentie welke ik hieronder zo duidelijk mogelijk heb beschreven.

Benodigdheden

  1. Mono versie 3.4.0-1 (SPK installatie file, mirror)
  2. NzbDrone (SPK installatie file, zie hier welke versie jij zou moeten pakken)

Installatie van Mono en NzbDrone

Om NzbDrone op jouw Synology te kunnen draaien zul je ervoor moeten zorgen dat Mono geïnstalleerd is. Mono is een open source variant van het waarschijnlijk beter bekende Microsoft’s .NET Framework. In de Synology repository staat momenteel versie 2.11.1-0055. Deze versie is echter te oud om NzbDrone te kunnen draaien dus moeten we opzoek naar versie 3.2 of hoger.

Mono versie 3.4.0-1 is wel actueel genoeg om NzbDrone te kunnen draaien en deze zullen we dus vervolgens handmatig moeten installeren. Dit doen we door het bovenstaande SPK installatie bestand te uploaden en te installeren via het Package Center. Hierna is Mono klaar voor gebruik.

Mono_package_center

Nadat we bij onze NAS bijbehorende installatiefile van NzbDrone hebben gedownload (in mijn geval een DS212j dus architecture 88f628x en installatiefile nzbdrone_88f6281_2014.05.18-2.spk) kunnen we overgaan tot de installatie van NzbDrone.

Let op! de installatie van het installatiebestand van NzbDrone zal snel voltooid zijn. Het starten van NzbDrone nam bij mij echter wel een tijdje in beslag. Om het starten van NzbDrone in de gaten te houden kun je het beste in het Package Center van je Synology het logboek van NzbDrone in de gaten houden.

Bij de installatie van NzbDrone komt vervolgens in het logboek blijft vervolgens de volgende melding naar voren komen: Drone Factory folder is not configured.

Drone_logboek

Drone Factory folder configuratie 

Als NzbDrone volledig gestart is kunnen we de zogenaamde “Factor folder”, oftewel de locatie op jouw Nas waar NzbDrone de voltooide downloads moet plaatsen, gaan instellen. Dit kunnen we instellen in de WebUI van NzbDrone.(http://jouwinterneNASip:8989/)

Ga hiervoor naar Settings en vervolgens Download Client. Stel vervolgens de gewenste download locatie in achter Drone Factory.

Drone_factory

De installatie en basis configuratie van NzbDrone is nu voltooid. De configuratie betreffende indexers van NzbDrone zullen we wellicht in een vervolg artikel bespreken.

About Gast Blogger

Soms wordt er contact met ons opgenomen door lezers die een stukje geschreven hebben wat we mogen gebruiken op het weblog. Deze stukjes komen dan terug onder het account Gast Blogger. Dit is de eerste die we publiceren. Wil je jouw artikel ook geplaatst hebben dan kan je contact met ons opnemen!!!

4 comments

  1. Mono zit nu Synocommunity-repo. NZB-drone heet nu Sonarr.

  2. Ik kan Mono niet vinden in de Synocommunity-repo. Is dit nog actueel? Ik heb een DS413.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*