Notificaties voor alleen wat jij wilt

Ik heb nu al jaren een Synology NAS en ontvang daar dagelijks berichten van. Zo krijg ik netjes een mail wanneer iemand in mijn NAS probeert te komen en wanneer er ’s nachts een backup is gemaakt. Het is voor mij de juiste manier om in de gaten te houden dat mijn NAS nog doet wat deze moet doen. Elke morgen als ik dan wakker wordt is het eerste wat ik doe de berichten verwijderen die mijn NAS die nacht heeft verstuurd.

Over het instellen van de notificaties hebben we al eens iets geschreven in een eerdere post. Sinds DSM 5.0 is dit een koud kunstje. Wat mij sinds een paar weken stoorde (geen idee waarom ik dat nooit eerder gedaan heb) is dat ik alle berichten dubbel binnen kreeg. In eerste instantie dacht ik dat het kwam omdat ik in mijn Synology Account iets had ingesteld. Na goed zoeken en alle instellingen nagelopen te hebben bleek dit niet het geval.

Kolom met CMS

Kolom met CMS

Op mijn DSM kwam ik bij de Notificaties in eens een extra kolom tegen. Deze kolom heb ik al een tijdje staan, maar omdat ik de notificaties nooit aangepast heb had ik deze nooit eerder gezien (zie afbeelding). Ik ben dus alle notificaties toch maar eens langs gelopen en heb er direct voor gezorgd dat ik bepaalde notificaties maar op één plek krijg. Dit scheelt meldingen op mijn telefoon en in mijn mailbox. Misschien heb jij ook wel eens iets gemist of krijg je nu ergens teveel meldingen over, dan is het langslopen van de instellingen misschien een keer een idee.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*